Aitana xuta la pilota cap a Bilbao

Un gol i un penal tornen a convertir Aitana en la MVP del partit i Patri verbalitza el repte de la temporada: els quatre títols amb la Champions.

JOAN DOMÈNECH

3

Una pilota d’or vola cap a Bilbao. Cap a la final de la Champions, la quarta consecutiva del Barça femení, com si l’estada última de la competició fos un lloc comú. Ho és per a aquest equip de llegenda en la història del club blaugrana, en camí de ser-ho per a la història de la competició, amb les cinc consecutives de l’Olympique de Lió (2016-2020) i que pot ser el rival de les blaugrana i el 25 de maig.

Aquesta pilota d’or que va aterrar simbòlicament a San Mamés la va xutar la seva propietària. Aitana Bonmatí va ser la MVP del partit –un premi més, el més irrellevant de l’últim any, des que va obtenir el de la final del 2023– amb el gol que igualava l’eliminatòria i el penal que brindava l’oportunitat de de remuntar-la. La fogositat d’Aitana es va transformar en la fredor sueca de Fridolina Rölfo, l’última bota que havia privat el Barça de la final del 2020, per col·locar el 0-2, encara no definitiu a falta de 20 minuts.

El missatge i la visita

"Ho hem tornat a aconseguir ia quest cop no era fàcil", va valorar Aitana, que va viure "amb èxtasi" el seu gol,que reparava el mal de l’anada. "No podem negar que aquell resultat ens va fer mal", va reconèixer minuts després Jonatan Giráldez de l’anada de Montjuïc, la primera derrota de la temporada.

El tècnic blaugrana es va mostrar reivindicatiu i va deixar traslluir cert malestar, com si s’hagués viscut una crisi després d’una ensopegada que, com es va comprovar, no era irreversible. "En els moments adversos l’equip es va mantenir unit. Aquesta classificació la dediquem a la gent que ens dona suport en els moments que no són tan bons", va clamar Giráldez sense citar ningú. Joan Laporta, el president, va estar a Londres, com en la semifinal del 2009. Abans del partit va visitar la plantilla per animar-les davant la gesta que havien d’emprendre. "Teniu tot el barcelonisme pendent de vosaltres i teniu tota la confiança del barcelonisme", va dir Laporta.

"Aquest equip se sobreposa a totes les dificultats i estic molt orgullosa d’ell, i d’haver arribat a una altra final", va seguir Aitana abans d’admetre que l’expulsió de Kadeisha Buchanan va aplanar el tram final del partit.

"El millor lloc possible"

Advertida als 30 segons de partit, juntament amb Salma Paralluelo, en un enfrontament provocat per la defensa canadenca per intimidar la davantera blaugrana, els seus excessos li van costar l’expulsió. Per imprudent i per desmesurada, en cinc minuts va veure dues targetes. Totes dues per entrades a deshora, injustificades, la primera a Salma i la segona a Patri. Buchanan va soscavar les expectatives del Chelsea. Les seves companyes es van veure perdudes: amb 0-1, una menys i davant l’equip campió. Les esperances van volar cap al no-res en menys d’un quart d’hora. Aitana, una altre cop ella, forçava el penal de Rolfö.

"M’encanten aquestes situacions. Sentia la pressió, però estava tranquil·la, sabia el que volia fer, on xutar", va explicar la polivalent Rolfö, que va començar d’extrem esquerra i va acabar com a lateral, defensant el 0-2. "Els últims minuts es van fer llarguíssims, i fins que no xiulen el final has de continuar lluitant", va dir una emocionada Rolfö amb la convicció que el Barça havia sigut superior al Chelsea en l’eliminatòria i que el pas a la final del 25 de maig a Bilbao també era merescut. "El millor lloc possible, tant de bo sigui com jugar a casa", va apuntar Rolfö.

Allà, a San Mamés, serà quan s’acabarà la temporada. Des del primer dia, la plantilla alimenta un somni. Una altra fita d’un equip tan acostumat a guanyar com també a ser inconformista. "Hem aconseguit tres títols diverses vegades, però mai el pòquer", va comentar Patri Guijarro.

"Ara no hem de pensar en la final, sinó que hem de disfrutar de la classificació", va apuntar Giráldez, que desitja celebrar abans la conquesta de la Lliga.