Un Cancellara enorme fa història al guanyar el Tour de Flandes dels 100 anys

El ciclista suís es corona després d'un majestuós atac en el mur de Paterberg davant de l'esperançador Sagan

Fabian Cancellara aixeca els braços al guanyar el Tour de Flandes dels 100 anys.

Fabian Cancellara aixeca els braços al guanyar el Tour de Flandes dels 100 anys.

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

No cada dia es pot ser testimoni d'una jornada de ciclisme que s'està escrivint en lletres d'or i a cop de pedal a les nobles pàgines de la història del ciclisme. No cada dia una carrera es converteix en centenària. I no cada dia s'observen imatges per a la posteritat, com el majestuós atac de Fabian Cancellara en una terra santa de ciclisme com és el Paterberg, un dels murs consagrats del Tour de Flandes, carrera que es va disputar per primera vegada el 1913.

Notícies relacionades

En l'època de Miguel Induráin tots sabien que quan arribés la contrarellotge mostraria el seu poder a base de minuts. Quan Marco Pantani estava en la seva salsa, cap integrant del pilot tenia dubtes  que a la primera rampa, per exemple a Alpe d'Huez, sentenciaria la resta de rivals. Amb Espartac passa el mateix. Aquest diumenge, a Flandes, ja el podien vigilar, tant hi feia que en lloc d'un dorsal amb un número portés escrit a l'esquena si fa no fa " jo sóc el favorit" perquè, sobretot després de la caiguda de Tom Boonen, l'ídol dels belgues, tots sabien que ell i només ell era l'únic candidat per adjudicar-se el triomf, tal com va succeir. Cancellara es va anotar el seu segon Tour de Flandes, que suma dues més a París-Roubaix (diumenge que ve se celebra la tradicional cita anual amb les llambordes de l'Infern del Nord) i una Milà-San Remo. Solament un corredor immadur, perquè als 23 anys és impossible rodar amb la veterania a sobre, només faltaria, de nom Peter Sagan (segon), el futur de les clàssiques, va gosar plantar-li cara. Però no va poder fer res el jove eslovac davant el salvatge atac del suís en el mur de Paterberg, sens dubte, i per ara, la imatge dels tres primers mesos de competició 2013.

Fa 100 anys a Flandes es va crear un dels monuments del ciclisme, els flamencs no volien quedar-se enrere després que els valons s'inventessin la Lieja-Bastogne-Lieja. És possible que aquest diumenge fins un milió de belgues s'hagin reunit en algun punt del traçat de Flandes. L'esforç els va valer la pena.Van veure en viu i en directe fer història Espartac Cancellara.