On Catalunya

MARXA DIÜRNA

Moderns, decibels i plantes a l'Hivernacle

Ballar electrònica de dia és molt més 'on' que sortir de nit. L'última novetat, versió hivernal, és una macrocarpa transparent al Poble Espanyol

fcasals36342121 barcelona 18 11 2016 on barcelona pop up club barcelona e161123175849 / FERRAN NADEU

fcasals36342121 barcelona 18 11 2016  on barcelona pop up club  barcelona  e161123175849
fcasals36394920 onbarcelona hivernacle161123175821

/

3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

El decàleg de tot bon modern a Barcelona passa, entre altres manaments, per cultivar la marxa en horari diürn i per apuntar-se a les últimes novetats. Dues condicions no sempre fàcils en una ciutat sembrada de limitacions normatives i amb poca oferta estimulant en els últims temps, especialment a l’hivern. Però la letargia dels mesos freds promet caldejar-se amb l’invent de la temporada, un Hivernacle gegant de posar i treure, transparent, cridat a glorificar les tardes de dos diumenges al mes, fins que torni el bon temps.

Avalen el muntatge els organitzadors dels cèlebres Picnic Electronic, que tantes alegries estivals havien proporcionat als amants de ballar sense haver de sortir fins a altes hores de la nit forçosament i que van desestigmatitzar els diumenges com a dia mundial del recolliment familiar. Aquella convocatòria va mutar després en els Brunch in the Park (d’estiu) i els Brunch in the City (d’hivern), on l’esbargiment del festiu conciliava decibels i digestions actives de tot el que es devorava als food trucks. El nou gir, en versió protegida de les inclemències climatològiques, és un sorprenent hivernacle –Hivernacle Pop Up Club– on ara discjòqueis de currículum electrònic exerceixen eventualment de summes sacerdots davant hipsters i plantes.

Loïc Le Joliff és codirector i propulsor d’aquestes cites amb capota, que van debutar amb una gran festa nocturna (per a 3.500 entregats participants) fa uns dies, però que només es repetiran en versió noctàmbula pel pont de la Puríssima, dimecres que ve 7, de 22.00 a 4.00 hores. La següent gran data serà el diumenge 18 de desembre, ja de 13.00 a 22.00 hores, mentre que encara s’han d’anunciar els diumenges de techno i neons del gener i el febrer, relata.

MULTIESPAI

La gràcia de la supercarpa és sobretot la seva polivalència, ja que ocupa gairebé tota la plaça Major del Poble Espanyol, i no només dóna ales als festers, sinó que permet molts més usos. Als que ballen amb vistes al cel «els sembla que són a fora quan són a dins», reflexiona Le Joliff. En aquests moments de moviment, la flora (en cubicles de fusta) es retira a un costat perquè no sigui víctima de cap excés.

Però al matí, aquesta vegetació -centenars de plantes de 60 tipus en 1.400 metres quadrats- recupera el protagonisme amb fins tant estètics com pedagògics, i mostra espècies mediterrànies. La carpa també es desdobla en espai per a esdeveniments privats i muntatges d’ampli espectre, en uns mesos en què l’afluència turística baixa com la temperatura, i es prepara per acollir la festa de Cap d’Any del recinte. I una última i útil funció: albergar temporalment les terrasses dels restaurants i bars de la zona.

Notícies relacionades

Tornant a la faceta més canalla, el Club presumeix de donar canxa a punxadiscos d’electrònica no comercials, tant forans com del planter local. Alinea noms com Maceo Plex, Gesaffelstein, The Hacker, Apollonia, Dj Tennis, Damian Lazarus, Barnt, Redshape live, Ryan Elliott..., que apareixen en escena a partir de les tres de la tarda davant una concurrència que sol tenir entre 25 i 45 anys, però on ningú desentona i compta més l’actitud que els anys.

Les dues hores prèvies no són en va, sinó que s’aprofiten a tragos, ja que s’imposa el vermut time. Algunes parades també permeten alimentar-se a qui vol encarar aviat i amb energia la festa, aprofitant que a aquesta hora l’entrada només costa 10 euros. Després, oscil·la entre els 15 o 20 a la porta, segons l’hora, mentre que els previsors en paguen 15 per endavant, sempre ben amortitzats.