On Catalunya

Agafa pa i suca

Cafè a preu de caviar: 5 euros per un espresso a Barcelona, per Òscar Broc

Hi ha qui paga 5 € per una canya pèssimament tirada a la Nova Icària o 19 per una torrada d’alvocat a l’Eixample. I la infecció està arribant a Gràcia

Les terrasses més boniques de Barcelona

Les ensaladilles russes que has de tastar

Cafè a preu de caviar: 5 euros per un espresso a Barcelona, per Òscar Broc
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Diuen que és pels nòmades digitals que han triat Barcelona com a base d’operacions. La Dreta de l’Eixample ja s’ha rendit a la seva butxaca. I si no, que ho preguntin a Carles Huguet, el propietari del Bar Brussel·les, que va abaixar la persiana fa poc, fart de veure com el barri s’estava convertint en un ‘amusement park’ per a expats amb molta pasta a la cartera.

Deixo enrere l’allau de restaurants de brunch de la zona, amb els laments d’Huguet reverberant en el meu seny, i em dirigeixo al Gòtic en un acte de masoquisme inexplicable. Per alguna raó, decideixo ficar-me a la cafeteria de disseny que ha substituït l’extint Satan’s Coffee Corner. 

Barcelona en perill

Notícies relacionades

Observo la llista de preus del nou local i he de fregar-me els ulls amb fregall: 3,5 euros per un flat white, 4,5 euros per un cold brew, 5 euros per un doble espresso amb el cafè especial del mes, amb notes de mel, cirera i jo què sé més... No detecto un sol client al local; tauletes i barra acullen un ampli ventall de clients estrangers que no semblen escandalitzats per les xifres astronòmiques i xarrupen felices el seu cafè a preu de caviar

Aquesta Barcelona comença a fer por. És una Barcelona que viu molt per sobre dels seus habitants, en una esfera només a l’abast d’uns pocs que depreden la seva història i esperit amb el mateix somriure amb què paguen gairebé 4 euros per un cafè al Gòtic, 5 euros per una canya pèssimament tirada a la Nova Icària o 19 euros per una torrada d’alvocat a l’Eixample. I les veus d’alarma ja avisen que la infecció està arribant al barri de Gràcia. Caldrà tornar al cigaló del bar de baix abans que es converteixi en una eco friendly zero waste vegan brunch specialty coffee shop per a content creators. Deixeu que respiri.