On Catalunya
LA RECEpTA de mercat
Tarta de higos frescos
Eduardo Martinez treballa a la parada Fruites i Verdures Eduard Faustí, al Mercat de la Vall d’Hebron (Vall d’Hebron, 130). El pastís Tatin és una de les receptes més conegudes de la cuina francesa. El seu nom fa honor a l’hotel Tatin, regentat per les germanes Tatin al sud d’Orleáns, on es va cuinar per primera vegada. El pastís es fa amb pomes però Eduardo aposta per fer servir figues.
INGREDIENTS
1 quilo de figues fresques
75 grams de sucre roig
75 grams de nous pelades
50 grams de mantega
1 làmina de pasta fullada
PREPARACIÓ
Peleu les figues i reserveu-les. En una paella profunda i ampla poseu-hi la mantega i el sucre a foc mitjà perquè es desfaci a poc a poc i es converteixi en caramel. Col·loqueu-hi les figues a sobre de manera que estiguin atapeïdes i deixeu-les coure durant deu minuts. Gireu-les una mica perquè agafin color. Apagueu el foc i col·loqueu les nous a sobre de les figues. Punxeu la massa amb l’ajuda d’una forquilla i cobriu els ingredients de la paella. De manera que el pastís quedi invertit. Fornegeu la paella a 180 graus durant 30 minuts.
Notícies relacionadesPRESENTACIÓ
Traieu-lo del forn i deixeu-lo reposar. Desemmotlleu-lo sobre un plat deixant la massa a sota i les figues a sobre. El pastís se serveix fred o temperat i es pot acompanyar amb gelat de vainilla.
- Lluita contra el frau Hisenda avisa: fins a 2.500 euros de multa per pagar aquestes quantitats amb diners en efectiu
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- PRIMER ANIVERSARI Mantenir Consell de Cent costa deu vegades més que Diputació
- Daniel Sancho: "Vaig esquarterar el cos perquè estava en xoc"
- Les barraques de Montcada pugen un 25% després de dos anys d’oblit
- TENNIS Alcaraz s’acomiada en quarts de final i deixa orfe Madrid
- Copa Amèrica de vela Una regatista d’estirp a l’equip espanyol
- lliga f Alexia i Mariona es reivindiquen en una aclaparadora golejada (8-0)
- Apunt Queden cinc finals
- LES SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS Füllkrug abat el PSG, que topa amb els pals i la seva ineficàcia