On Catalunya

UN ALTRE JOVE TALENT de la gastronomia

Juan Pretel té estrella

El xef, amb 29 anys, encapçala la cuina del Moo, dirigida pels Roca

1
Es llegeix en minuts
F. I. / BARCELONA

han passat 10 mesos des que Felip Llufriu se'n va anar de la cuina del Moo (una estrella Michelin) i va assumir el comandament el seu fins llavors segon, el valencià Juan Pretel. Així que, més que un dinar de presentació, el que van auspiciar el seu cap, Joan Roca (director gastronòmic d'aquest restaurant i del Roca Bar, tots dos a l'Hotel Omm) i Rosa Esteva, propietària de l'establiment, va ser un «reconeixement». «Pretel és un crac, i podria tenir perfectament dues estrelles Michelin», va valorar el xef.

Notícies relacionades

Si han esperat a posar-lo sota els focus és perquè, d'alguna manera, volien protegir-lo de la pressió mediàtica. Només té 29 anys. Va començar com a stagier aEl Celler de Can Roca i s'hi va quedar tres anys. Quan va arribar al Moo, Llufriu el va posar com a segon ràpidament. Al cap d'un any i mig va agafar el relleu del menorquí de manera natural.

«Em sento còmode, sobretot perquè tinc el suport dels Roca, de la Rosa i dels meus companys. I mantenir l'estrella Michelin o aspirar a la segona no implica per a mi cap pressió, sinó una responsabilitat molt bonica», explica el valencià, que aporta les seves pròpies creacions, sempre sota la filosofia d'El Celler, amb el vistiplau del Joan, sorprès pel seu «altíssim percentatge d'encert» i pel talent que desborda. «Tant ell com el seu equip són tant o més bons que nosaltres», assegura el cuiner, que està experimentant amb destil·lats a partir d'herbes de l'entorn i amb olis essencials a partir de paper, fusta, cuir, llana...

Temes:

Gastronomia