On Catalunya

Nandu Jubany 'reobre' Petit Comitè

L’equip del Petit Comitè.

L’equip del Petit Comitè.

2
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO

Si hi ha un cuiner en plena efervescència, aquest és Nandu Jubany. I no només perquè tingui un programa propi a TV-3 (Menú…), ni perquè defensi amb comoditat l'estrella Michelin del seu restaurant a Calldetenes, ni perquè el seu càtering sigui assenyalat com el millor, ni perquè mani amb una naturalitat i autoritat que desarmen en la gala del Català de l’Any, ni perquè assessori la gastronomia de l'Hotel Majestic, amb un 'brunch' dominical de luxe. També perquè acaba d'obrir Petit Comitè, un establiment que vol convertir en referència de la cuina catalana amb plats antics recuperats i alguns menys tradicionals, sempre amb producte local. I amb una carta de vins amb el 80% de referències nostrades. “Cuina de mercat”, resumeix l'hiperactiu cuiner.

A la carta, croquetes cremoses de pernil, pèsols ofegats amb cansalada confitada i rostida, canelons de festa major trufats, arròs sec del senyoret, mandonguilles amb sípia i pèsols de Llavaneres, fricandó de vedella amb carxofes fregides, pularda rostida…

El local és el mateix que portava Fermí Puig fins fa uns mesos, però amb el relleu de cuiner, la decoració també ha canviat, amb la desaparició d'una gran barra central a la sala i la incorporació d'uns prestatges amb plats Sagardelos (de ceràmica i fets a mà) com a notes més destacades. A l'entrada els clients es toparan ara amb una altra barra on tapejar sota unes escultures en forma d'oca, símbol del nou projecte de Jubany.

“M'hauria agradat copiar la carta de Fermí però no puc, i és una llàstima. Però deixa un gran equip. ¡M'han donat un Ferrari!”, exclama el xef, que confiarà en Franc Jiménez als fogons, encara que estarà cada setmana controlant els comandaments del bòlid que té entre mans i que tant li agrada. “Sempre vaig lamentar que per què no se m'havia ocorregut a mi abans un restaurant així”, comenta. Petit Comitè obrirà tots els dies de l'any, de 13.00 a 16.00 i de 20.00 a 23.30 hores. El preu mitjà, amb vins, rondarà els 50-55 euros.

Notícies relacionades

El xef va celebrar la nit del dimarts 11 de febrer una festa d'inauguració amb els seus amics i col·legues de professió, entre els quals hi ha Carme Ruscalleda, Carles Abellan, Romain Fornell, Jean Luc Figueras, Carles Tejedor, Albert Raurich, Josep Monje, Mey Hoffman, els germans bessons Sergio i Javier Torres i Òscar Manresa, entre altres.