On Catalunya

EL MUSEU IMAGINARI

Rafa Pons a l'Agüelo 013

El cantautor barceloní tria un local que va ser escenari dels seus festivals adolescents i que, en una nova etapa, torna a acollir les seves celebracions.

1
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

¿Heu jugat alguna vegada al duro? Si la resposta és que sí (no importa si entusiàstic o un pèl avergonyit), segur que heu estat al lloc de la foto. Potser no el reconeixeu amb les còmodes cadires que hi ­veieu, ni amb el pulcre terra modernament envellit, ni amb els lluminosos prestatges poblats d’ampolles deluxe que guarden l’esquena a la barra. Poseu-hi taules llargues amb bancs, un terra antilliscant per la falta de pal de fregar i enormes gerres de sangria, cervesa i calimotxo com a epicentre d’un terratrèmol hormonal. Recupereu el concepte 'tasca' i traieu el 013 del nom del local. ¿Ho teniu? ¡Sí! Segur que ara enteneu per què el cantautor Rafa Pons vol que el preservem al nostre museu imaginari. 

Notícies relacionades

«L’Agüelo formava part del circuit habitual del meu grup de col·legues. I fa uns anys un va aprofitar que el local estava en traspàs i el va reformar per convertir-lo en el que és avui: un lloc que, per ubicació, al Gòtic, resulta atractiu per als turistes, però que no expulsa els barcelonins. A Barcelona la salva que hi ha moltes Barcelones, i tu pots triar la teva: guiri, flamenca, surfera... I en l’hostaleria has de ser un rastrejador.

Aquí s’hi menja bé, amb bona relació qualitat-preu, i a la part de baix hi ha una sala on serveixen copes i s’hi pot ballar. S’ha tornat a convertir en un lloc de celebració amb els amics», explica Pons. Ara, però, les celebracions no estan regades «amb calimotxo i serradures» i són per a coses com la presentació d’'A cuento de nada', el llibre de relats que el cantautor va publicar el 2014, coincidint amb la inauguració del nou Agüelo. ¿I quina és la pròxima festa que hi espera celebrar? «La sortida d’un doble en directe que acabem de gravar a Madrid. Serà a principis del 2017»