Comunicació a la premsa
Borja Sémper anuncia que té «un tumor cancerigen» en «fase molt primigènia»
El portaveu nacional del PP concreta que els metges li han detectat la malaltia en una revisió rutinària i que «l’expectativa és de curació»
Borja Sémper, portaveu nacional del PP, ha anunciat davant dels mitjans de comunicació que, en una revisió rutinària, els metges li han detectat un «tumor cancerigen» en «fase molt primigènia». El polític basc (49 anys) ha apuntat que les «perspectives mèdiques són raonables» i l’«expectativa és de curació».
A l’acabar la tradicional roda de premsa dels dilluns després del comitè de direcció i respondre les preguntes dels periodistes, Sémper ha dit que passava a explicar «una cosa» que no tenia «gaire a veure amb la política», però que sentia que és la seva «responsabilitat» compartir-la amb la societat, sobretot per aclarir per què en els pròxims mesos la seva presència pública pot disminuir. Sempre animós, Sémper ha arribat a fer broma davant dels periodistes: «Les seves preguntes de vegades són complicades, però no seran mai tan complicades com el repte que afronto». Sense detallar de quin tipus de càncer es tracta, el diputat ha dit que sentia cert pudor parlant d’aquest aspecte de la seva vida, però ha preferit explicar ell directament el que està vivint per «que no s’expliqui d’una altra manera i s’expliqui malament».
El diputat conservador ha comentat que el tractament «exigent» que ha de realitzar –«com tants centenars de milers d’espanyols ho fan cada any», ha afegit– suposarà que el seu «físic canviï» i que la seva «presència pública» també es «vegi alterada». «A veure com va el tractament i la meva disponibilitat per poder continuar exercint aquestes rodes de premsa», ha continuat. La seva idea és continuar treballant i exercint la seva tasca de portaveu del PP en la mesura que pugui. «Això ha alterat la meva vida en l’àmbit personal i en el professional intentarem que l’alteri el menys possible», ha dit davant les càmeres. «Tot el meu esforç estarà encaminat a curar-me», ha afirmat.
L’impacte de la malaltia a Espanya
El portaveu ha recordat que aproximadament a 300.000 espanyols se’ls detecta càncer cada any. «Ha sigut una sort, dins de la immensa desgràcia que això significa, que [el tumor] s’hagi trobat en un estadi tan primigeni i tan primari», ha afirmat. Sémper ha dedicat unes paraules d’agraïment a Alberto Núñez Feijóo, líder dels populars, per la «immensa talla humana» que li ha demostrat aquests dies, després de conèixer la seva malaltia. Aquest suport també l’ha rebut, ha afegit, de la resta dels companys del PP. «Em sento absolutament acompanyat per la meva família, els meus amics i també pel meu partit. No vull que això soni a drama, però dir-vos que, si em veieu menys o amb algun canvi, és per això. Confio que en no gaire temps puguem celebrar la meva curació. Entre altres coses perquè l’alternativa no m’agrada gens», ha conclòs, utilitzant de nou el seu humor i bon caràcter.
Sémper ha estat en la primera línia política del PP gairebé tota la seva vida i la majoria d’anys com a alt càrrec del partit al País Basc, on va patir l’assetjament de la banda terrorista ETA. Només va fer un parèntesi de tot just tres anys, entre gener del 2020 i gener del 2023, quan Feijóo li va oferir tornar com a portaveu de les campanyes de les eleccions municipals i autonòmiques que hi va haver aquell any.
Notícies relacionadesLa notícia sobre la seva malaltia ha tingut un ampli ressò a les xarxes socials. La ministra d’Educació i portaveu del Govern, Pilar Alegría, li ha escrit un missatge d’ànim.
També el ministre per a la Transformació Digital, Óscar López, i el titular de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, s’han afegit a aquestes mostres de suport a través de les seves xarxes socials i li han desitjat «molt ànim i força». Igual que el mateix líder del PP, que ha penjat una foto amb ell d’aquest mateix matí després del comitè de direcció.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)