S’ha Acabat la Festa suma tres ultres més a Brussel·les
L’agitador Alvise Pérez aconsegueix que es mobilitzin els joves desconnectats de la política

L’entrada al Parlament Europeu de l’agitador ultra Alvise Pérez ha sigut una de les sorpreses de les eleccions europees. L’agrupació d’electors que ha creat per a aquests comicis amb el nom de S’ha Acabat la Festa (SALF) ha obtingut tres diputats. L’exassessor de Ciutadans i UPD, que va col·laborar amb polítics com Toni Cantó, ha confirmat els pronòstics de la majoria d’enquestes amb una campanya desenvolupada gairebé en exclusiva a les xarxes (on suma 1,2 milions de seguidors entre Telegram i Instagram) i amb un discurs centrat a atacar la corrupció, la immigració, els mitjans i els partits tradicionals.
El nom d’Alvise era conegut fonamentalment en els entorns digitals de dretes des de fa anys, però va començar amb força a la campanya de les europees a partir de la seva aparició en el sondeig del CIS. La primera enquesta de l’ens públic per la campanya del 9J va situar ja Alvise en setena posició amb entre el 2,9 i el 3,8% d’intenció de vot. Menys d’una setmana després, va saltar al cinquè lloc amb entre el 4,9 i el 5,7%.
Si s’observa d’on provenen els vots de la nova formació, el CIS constata que arriben, en gran manera, de Vox i de persones que, per diversos motius, no van votar en les anteriors eleccions europees. Així, el 18,2% dels electors d’Alvise van optar per la papereta de Vox el 2019. No obstant, un 11,2% admeten que en les anteriors eleccions no tenien edat per votar, cosa que revela una alta penetració de l’influencer entre els electors més joves. Finalment, el partit recull un 11% d’antics votants de Ciutadans i el PP i un 8% d’abstencionistes.
A les xarxes socials
Per franges d’edat, el partit té una penetració alta entre els joves, aquells que es mouen i s’informen més a través de les xarxes socials. De fet, gairebé el 10% de les persones d’entre 18 i 24 anys es decantaven abans de les eleccions per la papereta de S’ha Acabat la Festa.
De cara al 9J, Alvise ha desenvolupat una estratègia de xarxes i missatges pensada per arribar a aquest públic jove desconnectat de la política. De fet, el candidat no ha fet mítings ni entrevistes, com la resta de partits; ha optat per "quedades" amb els votants. El punt fort d’una de les revelacions de la nit electoral són les xarxes socials, que s’han consolidat com el canal de comunicació preferent amb els seus votants i l’únic aparador del seu ideari.
- Els veïns surten de les seves ciutats a comprar roba i productes de la llar
- Elecció al Vaticà L'estatunidenc Robert Francis Prevost esdevé el 267è Papa sota el nom de Lleó XIV
- Explicació científica Fumata blanca i fumata negra: ¿com aconsegueix el Vaticà canviar el color del fum per anunciar l’elecció del nou Papa?
- Conducció Els cinc consells de la DGT per comprar un cotxe de segona mà
- Sentència judicial Condemnat un pare per agredir un home que havia tocat el seu fill en una piscina de Lleida