Camí de les urnes

Foment adverteix que Catalunya "no aguantaria" un bloqueig polític

Sánchez Llibre insta els partits que no impedeixin formar un Govern després del 12M

Foment adverteix que Catalunya "no aguantaria" un bloqueig polític

AGUSTÍ SALA

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Foment del Treball reclama als partits que evitin un bloqueig al Parlament després del 12M en cas que no hi hagi prou majories per formar un Govern. "Des de Foment demanem la màxima responsabilitat als diputats que surtin escollits perquè no es produeixi un bloqueig al Parlament: el país no ho aguantaria i els catalans no ens ho mereixem", va dir el president de l’organització, Josep Sánchez Llibre, davant l’assemblea general celebrada ahir a Barcelona. Sánchez Llibre va recordar que Foment ha remès als partits un conjunt de 465 propostes en les quals s’inclou des de la tornada de seus socials que, al seu parer "tornaran quan hi hagi estabilitat política", que es van mudar amb el referèndum d’independència fins a una fiscalitat "més competitiva".

De fet, aquesta patronal va presentar recentment una anàlisi destinada a evitar que Catalunya continuï sent "un infern fiscal", en paraules del seu president. Es tracta d’un llibre verd sobre la fiscalitat elaborat per 48 experts i professionals de la mateixa patronal, entitats, despatxos especialitzats i representants de l’acadèmia, amb un total de 80 propostes, entre les quals destaca la supressió de l’impost de patrimoni.

Notícies relacionades

En la seva intervenció també va dedicar crítiques al Govern de Pedro Sánchez i va mostrar la seva preocupació "per les contínues propostes del Ministeri de Treball, que sempre són unidireccionals per perjudicar les empreses. I les organitzacions empresarials i les empreses diem prou". I va destacar la importància dels costos laborals i els efectes de la inseguretat jurídica.

En el seu discurs, el president de Foment va afirmar que vivim en un context econòmic "que sembla positiu", però va mostrar la seva inquietud "pel baix nivell de productivitat" existent, i va exigir que la gestió dels fons europeus Next Generation es puguin canalitzar "de manera més ràpida i efectiva per aconseguir la millora de la productivitat tan necessària per a l’impuls de l’economia a través de la transformació verda i digital". A més a més, va apostar per "una Europa més forta" i per aprofundir en la internacionalització de Barcelona i de Catalunya.

Temes:

Barcelona Govern