Feijóo critica el PSOE per no ser un partit d’Estat al pactar amb ERC i Junts

El líder del PP demana suport per acabar amb l’"egocentrisme" de Puigdemont i Sánchez

Feijóo critica el PSOE per no ser un partit d’Estat al pactar amb ERC i Junts

GISELA BOADA

2
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

"Som el primer partit d’Espanya", va repetir ahir, fins a tres vegades, el president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, en un míting a Salou (Tarragona) en què va assegurar que "el PSOE s’ha esborrat de ser un partit d’Estat, i ja només ho és el PP".

Feijóo va asseverar que no hi ha diferències entre l’independentisme i "l’actual PSC", a causa dels pactes entre socialistes i ERC i Junts, tant al Congrés dels Diputats, com en alcaldies i diputacions. "El PSC governa amb més partits independentistes que els partits independentistes entre si", va assenyalar.

Amb la voluntat d’oferir-se com a alternativa, Feijóo va exhibir el múscul del PP al mapa autonòmic d’Espanya per demanar als catalans que concentrin el vot en el seu partit i evitar que el candidat socialista, Salvador Illa, sigui president. "Som el partit que més eleccions ha guanyat en els últims anys", va apuntar, abans de presumir de tenir el comandament de 14 comunitats autònomes i d’"aconseguir el 50% de les alcaldies a les capitals de província". Tot això, va assenyalar Feijóo, permet al PP "governar per al 70% dels espanyols".

Lluny de ser "un partit minoritari", va remarcar, "que no es presenta en la majoria de les províncies d’Espanya" –en una subtil al·lusió a Cs– i que "perd en la majoria de les províncies d’Espanya" –amb referència al PSOE–, "el PP és el primer partit d’Espanya", va exclamar. "Tenim un compromís amb la resta d’Espanya", va declarar, i "amb més intensitat" a Catalunya, va afegir, mirant de situar la seva força política com a decisiva per a la configuració del futur Govern de la Generalitat.

Vot constitucionalista

"Sembla que Catalunya està obligada a triar entre l’egocentrisme de [Carles] Puigdemont i l’egocentrisme de [Pedro] Sánchez, i jo dic que no", va assegurar. Tot seguit, va considerar que "al PSOE li és igual que Catalunya sigui Espanya o deixi de ser-ho", perquè, segons ell, "la clau és mantenir el Govern d’Espanya". "Mai s’ha pres tant el pèl de manera tan continuada a un poble com el de Catalunya", va manifestar, i va afegir: "És un lloc que ha tingut bastanta mala sort amb els polítics".

En la seva lluita per unificar el vot constitucionalista, Feijóo va agrair la presència de Lorena Roldán, número dos en la candidatura de Tarragona, i va celebrar la seva incorporació al PP el 2020, després d’haver liderat Cs a Catalunya. "A tots aquells que van pensar i que van treballar per un partit germà com és Cs, benvinguts a casa, a casa vostra. Farem el camí junts", va indicar.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el candidat del PPC, Alejandro Fernández, va carregar contra la "cultura del no a tot" que "paralitza" Catalunya des de fa una dècada. "L’agenda de l’extrema esquerra de la CUP i els Comuns ha anat penetrant al Parlament i s’ha convertit en una ideologia dominant", va asseverar, aprofitant que els independentistes "buscaven la utòpica independència".

"¿Però com volen aquests ecopijos que es guanyi la vida la gent?", es va preguntar Fernández, defensant "la indústria, el turisme i el progrés", juntament amb "la cultura de l’esforç davant del rastaflautisme contemplatiu rondinaire i capritxós".