Milei es burla del socialisme espanyol i rebutja disculpar-se

El mandatari rebrà un premi per la seva "defensa exemplar" de la llibertat el 21 de juny a l’Institut Juan de Mariana a Madrid

Milei es burla del socialisme espanyol i rebutja disculpar-se
1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

"Hola a tots…!!! Ha tornat el Lleó, surfejant sobre una onada de llàgrimes socialistes". L’ultradretà Javier Milei es va sentir victoriós a l’aterrar a Buenos Aires després de la seva intervenció a Madrid. "El president no demanarà disculpes perquè no té per què", va dir mentrestant el seu esmolat portaveu Manuel Adorni. El mateix anarcocapitalista havia festejat la seva intransigència enmig de l’incident bilateral i va dir que al cap de Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, "li va sortir el tret per la culata" perquè les paraules de l’argentí van ser tendència a la xarxa social X.

Adorni no va trobar raons del malestar espanyol en el que va dir Milei. "Les elits globals no s’adonen de com de destructiu que pot ser implementar les idees del socialisme, perquè el tenen massa lluny; no saben quin tipus de societat i país poden produir i quina mena de gent cargolada en el poder i quins nivells d’abusos pot arribar a generar, encara que tingui la dona corrupta, embruti i es prengui cinc dies per pensar-s’ho", havia assenyalat en la reunió patrocinada per Vox en inequívoca al·lusió al mandatari i la seva dona. Per al portaveu, el problema és inexistent perquè "no va anomenar Sánchez, ni ningú del Govern espanyol".

"Poden esperar tranquils", va ironitzar Adorni, i va restar importància al fet que provoca estupor en l’oposició i els mitjans de premsa argentins. La discussió, va afegir, "està en el marc de qüestions privades que no tenen res a veure amb qüestions diplomàtiques i molt menys amb la relació entre els dos pobles que està per sobre de qualsevol circumstància". Segons el portaveu, "estaríem gustosos que el president espanyol li demani disculpes pels destractes i maltractaments dels últims, almenys, 15 dies".

Notícies relacionades

Nou viatge

Portaveus del Govern van assegurar un nou viatge de Milei a Espanya. El dia 21 del mes vinent se l’espera a l’Institut Juan de Mariana de Madrid. Allà rebrà un premi per la seva "defensa exemplar de les idees de la llibertat", d’acord amb la pàgina oficial d’aquest institut.