Yolanda Díaz reclama un "tsunami de vots" per als Comuns

La vicepresidenta crida a apuntalar el Govern de coalició des de l’Hospitalet

Sara Fernández

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La vicepresidenta segona del Govern i líder de Sumar, Yolanda Díaz, es juga molt en les eleccions catalanes. Després de les punxades de Galícia –on no va aconseguir tenir representació parlamentària– i Euskadi –va obtenir un escó–, la ministra de Treball té l’oportunitat de capgirar aquesta dinàmica el 12 de maig i donar ales al seu espai polític. Per això ahir, des d’un auditori atapeït de la Farga de l’Hospitalet de Llobregat, va demanar un "tsunami democràtic de vots". Per frenar l’"onada reaccionària" i apuntalar el Govern de coalició i la seva posició dins d’aquest Govern.

Notícies relacionades

Quan falten 24 hores perquè Pedro Sánchez faci públic si finalment dimiteix, se sotmet a una qüestió de confiança o una altra cosa, la seva sòcia va prometre que "ningú doblegarà aquest Govern". I això passa, en part, per uns bons resultats dels Comuns en els comicis al Parlament.

"Us demano que convertiu les eleccions [del 12 de maig] en un tsunami democràtic de vots per canviar la vida de la gent", va reclamar. "Si els molesta un govern d’esquerres, en tindran dos", va dir el ministre de Cultura, Ernest Urtasun. I és que l’objectiu número u dels Comuns, després de recolzar ERC des de fora del Govern en tres pressupostos, és que els seus vots siguin prou decisius per entrar a la Generalitat.