El cas Tsunami

El jutge cita a declarar per via telemàtica Rovira el 22 de maig

El jutge cita a declarar per via telemàtica Rovira el 22 de maig

Gustavo Valiente / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha citat els imputats en la causa de Tsunami Democràtic, entre ells la secretària general d’ERC, Marta Rovira, per declarar per videoconferència des de Barcelona el 22 de maig. La decisió va en la mateixa línia que l’adoptada per la instructora de Tsunami al Tribunal Suprem, Susana Polo, que va oferir declarar pel mateix sistema a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i al diputat del Parlament Ruben Wagensberg, en el seu cas, entre el 17 i 21 de juny. La diferència és que a aquests últims se’ls va oferir la possibilitat de fer-ho voluntàriament i els primers, a l’estar investigats, estan obligats a comparèixer i declarar.

Notícies relacionades

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 ha ordenat la pràctica d’una sèrie de diligències per determinar si responsables de la Generalitat coneixien els actes convocats per Tsunami Democràtic el 9 de novembre del 2019, jornada de reflexió en les eleccions generals, i que, segons el seu parer, podrien constituir una infracció penal per omissió del deure de perseguir un delicte electoral al no haver-ne impedit la celebració. En una interlocutòria, García Castellón acorda la citació dels imputats Marta Rovira, Oriol Soler, Xavier Vendrell, Marta Molina, Jesús Rodríguez Sellés, Jaume Cabani, Oleguer Serra i Josep Lluís Alay. Es dona la circumstància que molts d’ells han traslladat a Suïssa la seva residència per eludir l’actuació judicial, a l’espera que entri en vigor l’amnistia. La resolució en un primer moment no citava Josep Campmajó, tot i que la citació li ha sigut notificada de la mateixa manera que a la resta d’investigats al detectar-se l’omissió.

Quant a Nicola Flavio Giulio Foglia, el magistrat acorda l’emissió d’una ordre internacional a Itàlia perquè procedeixi a localitzar-lo i a prendre-li declaració per videoconferència, i s’assenyala com a data de declaració també el pròxim dia 22.