Ciutadans anuncia que impugnarà la candidatura de Puigdemont

QUIQUE GARCÍA / EFE / VÍDEO: EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ciutadans impugnarà la candidatura de l’expresident català Carles Puigdemont, cap de llista de Junts per a les eleccions catalanes del 12 de maig, pel seu "padró fictici" a Catalunya. Així ho va anunciar en una entrevista amb l’agència Efe el líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Carlos Carrizosa, acabada d’oficialitzar la seva designació com a número u del seu partit per als comicis del 12 M.

"El primer que farem en el moment en què siguin publicades les llistes és impugnar la candidatura del senyor Puigdemont. Perquè, per presentar-se a les eleccions autonòmiques catalanes, ha d’estar empadronat a Catalunya i tothom sap que fa set anys que està escapat i que, per tant, aquest padró és merament fictici, no respon a la realitat", va argumentar.

Carrizosa va assenyalar que la llei electoral "exigeix estar vinculat i empadronat en territori català": "Clarament, després de set anys, això només és una ficció. Volem que al senyor Puigdemont se li apliquin les lleis exactament igual que a qualsevol altre candidat, només faltaria. L’impugnarem davant la Junta Electoral i davant el mateix Tribunal Suprem, si fa falta", va indicar.

Sánchez i Illa

Notícies relacionades

Carrizosa també va denunciar que la decisió de l’expresident de presentar-se es deu a les gestions del president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder del PSC, Salvador Illa, en defensa de la llei d’amnistia. Cs explicarà "molt bé als catalans que si el senyor Puigdemont és aquí és gràcies al senyor Sánchez i al senyor Illa".

El líder de Cs va advertir que la tornada de Puigdemont "remuntaria de manera molt greu a l’època del 2017": "La seva presidència ha sigut absolutament perjudicial per Catalunya, ens ha dividit, ha provocat la fuga d’empreses, ha provocat la inestabilitat política i la inseguretat jurídica".