Illa: "Catalunya necessita un president per girar full"

El líder del PSC celebra la convocatòria d’eleccions i defensa que cal garantir l’estabilitat amb un Govern "fort"

Illa: "Catalunya necessita  un president per girar full"

Carlota CAMPS / Quim BERTOMEU Fidel MASREAL

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

"Com més aviat votin els catalans, millor". Així va celebrar el líder del PSC, Salvador Illa, la convocatòria de les eleccions el pròxim 12 de maig. Va assegurar estar "preparat", tant ell com el seu partit, que té en aquests moments totes les enquestes a favor i un congrés aquest cap de setmana, que serà el tret de sortida de la seva campanya electoral. El cap de l’oposició, que estava disposat a aprovar els pressupostos de Pere Aragonès que finalment van tombar els Comuns, va defensar que Catalunya "necessita un president" que garanteixi l’estabilitat amb un Govern "fort" i que sigui capaç de "girar full". El dilema, va dir, és decidir entre "la reconciliació" o "sonar no se sap ben bé què".

Precisament l’avanç electoral va coincidir amb la vigília de l’aprovació de la llei d’amnistia al Congrés, que els socialistes afirmen que servirà per tancar l’etapa del procés. Illa, que fa mesos que treballa en un marc estratègic per projectar-se com l’"alternativa" a Aragonès, va defensar que Catalunya no necessita "turbulències, inseguretat, inconsistències, desequilibris, vacil·lacions o desgovern" i sí, en canvi, "estabilitat, aigua, una sanitat que funcioni, habitatge, seguretat als carrers o energies renovables".

Notícies relacionades

Els Comuns

Al PSC no hi ha cap dubte que Illa serà el candidat, de la mateixa manera que tampoc els Comuns posen en dubte, que Jéssica Albiach serà el seu cap de cartell. Després de precipitar el final de la legislatura amb el seu vot en contra, la presidenta d’En Comú Podem al Parlament va considerar "coherent" la decisió d’Aragonès de convocar eleccions i va acusar l’actual Govern de tenir les prioritats "equivocades", d’actuar sota la batuta del PSC i de ser "incapaç de teixir majories".