Atemptat

Vidal-Quadras: «Els aiatol·làs van usar sicaris per intentar matar-me»

Vidal-Quadras: «Els aiatol·làs van usar sicaris per intentar matar-me»

MARISCAL / EFE

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

No del tot recuperat però amb capacitat de parlar, Alejo Vidal-Quadras va reaparèixer en l’escena pública per reafirmar-se en atribuir al règim iranià l’assassinat frustrat del qual va ser víctima el 9 de desembre a prop del seu domicili a Madrid. El polític català assegura que Teheran ha volgut matar-lo a través d’uns sicaris contractats.

En una roda de premsa celebrada ahir a Madrid, el fundador de Vox i exvicepresident del Parlament Europeu va afirmar que no té «cap dubte que ha sigut el règim iranià», perquè ell s’ha distingit en la tasca de recolzar la dissidència. «El règim iranià va publicar una llista negra d’enemics, i el primer de la llista era Alejo Vidal-Quadras», va dir.

Notícies relacionades

En aquella llista hi havia també l’organització In Search of Justice International Commitee, una associació de suport a la resistència iraniana que ell mateix presideix. Però ni a ell ni a la seva associació l’ han perseguit agents secrets o executors militars iranians, sinó assassins comuns. Vidal-Quadras va argumentar que els serveis secrets iranians «recorren a màfies internacionals, criminals comuns i gent de la droga sense connexió directa amb el règim» per seguir amb «40 anys de terrorisme i assassinats extraterritorials».

El polític va agrair a un veí que es va treure la dessuadora per tapar-li les seves ferides a la mandíbula: «Gràcies a aquell senyor no em vaig dessagnar».

Temes:

Vox