Emergència hídrica

Illa exigeix a Aragonès que convoqui l’oposició per la sequera

El dirigent del PSC frena les "presses" del president per pactar els pressupostos

Illa exigeix a Aragonès que convoqui l’oposició per la sequera

quim bertomeu

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC vol presentar-se com el partit més predisposat a ajudar el Govern per abordar la situació de sequera a Catalunya, però alhora vol marge per criticar que hi ha coses que "no s’estan fent bé". Així ho va explicar, ahir en un acte del partit a Lleida organitzat per abordar les polítiques d’aigua, la seva veu més autoritzada, la del primer secretari del partit, Salvador Illa, que va exigir al president Pere Aragonès que convoqui els partits de l’oposició al Palau de la Generalitat per abordar la qüestió. A més, li va reclamar que tingui la Generalitat preparada per al "pitjor escenari" de falta d’aigua.

Notícies relacionades

Illa va assegurar que no posa condicions a Aragonès sobre si hauria de convocar a l’oposició de manera conjunta o bilateral partit a partit, però sí que considera imprescindible que faci el pas de citar els grups amb representació al Parlament. "Si ho fa, hi anirem. M’he ofert [al president] en públic i en privat i farem aportacions en positiu", va dir.

Illa també va fer constar el malestar del seu partit per com el Govern està portant la negociació dels pressupostos catalans. Els socialistes continuen oberts a donar els seus vots a favor, però el líder del PSC va retreure a Aragonès que es doni "pressa" per aprovar els comptes del 2024 quan encara hi ha aspectes per complir dels del 2023. Li va avisar que no tolerarà pressions per tancar un acord al més aviat possible: "S’ha acabat això d’anar prement i exigint". Illa considera que, abans de pactar els nous comptes, Aragonès ha d’explicar en públic quins han sigut els incompliments del pacte de l’any 2023.