Illa i Aragonès pacten "intensificar" el diàleg sobre els pressupostos

El líder del PSC matisa que per ara no hi ha negociació, només "converses"

Illa i Aragonès pacten "intensificar" el diàleg sobre els pressupostos

carloTA camps

1
Es llegeix en minuts
CARLOTA CAMPS

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va reunir divendres amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa, per abordar els pressupostos de la Generalitat d’aquest any. La trobada va servir perquè els dos dirigents acordessin "intensificar les converses", segons va avançar ahir el líder socialista durant una visita a Tordera.

Illa, no obstant, va voler deixar clar que es tracta de "converses" i en cap cas de "negociacions". El matís és important per als socialistes, que fa setmanes que asseguren que no abordaran els comptes fins que se’ls donin explicacions sobre els incompliments de les del 2023.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Illa va tornar a recordar que per al seu partit és molt important que es compleixin els acords, incloses les grans infraestructures –com la B-40, la comissió per a l’ampliació de l’aeroport del Prat i el projecte del Hard Rock– i altres inversions més sectorials. Malgrat això, Illa va afirmar que la seva voluntat és "ajudar" i "fer política útil"; per això va tornar a defensar una política de "mà estesa" davant d’aquells a qui els agrada –en referència velada a Junts– "bloquejar i fer les coses difícils".

Malgrat l’oferiment, Illa no va escatimar crítiques, especialment, en relació amb la sequera. Va retreure el treball dels últims quatre presidents -Artur Mas, Carles Puigdemont, Quim Torra i Pere Aragonès- i va assenyalar que el balanç "no és bo". "No estem preparats per afrontar la sequera. Estem a la cua en energies renovables i estem a la cua en educació", va denunciar.