El Rei es reunirà amb Collboni dilluns a Barcelona

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Felip VI visitarà Barcelona dilluns vinent per mantenir trobades amb diverses institucions i empreses. Les audiències tindran lloc al Palau Albéniz, i, en aquest marc, està previst que el Rei es reuneixi a les 12 del migdia amb l’alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni. Abans del parèntesi dels governs de Xavier Trias i Ada Colau, l’última recepció en audiència d’un rei a l’alcalde de Barcelona data del 2006, en una reunió entre Joan Carles I i Jordi Hereu.

De fet, va ser Collboni, com a primer tinent d’alcalde, que va mantenir els vincles institucionals amb la Casa Reial en l’últim mandat de Colau, que va plantar Felip VI en alguns actes oficials. L’ara alcalde també va visitar la Zarzuela de manera privada durant aquells anys.

Notícies relacionades

Dilluns, el Rei arrencarà la jornada rebent el comitè executiu de SEAT, després serà el torn del nou alcalde de Barcelona. Després, es reunirà amb el president d’Emirates Team New Zealand (ETNZ) i d’America’s Cup Event (ACE) Barcelona, Grant Dalton. Felip VI també té previst mantenir una audiència amb l’equip espanyol de natació artística i els equips, tant masculí com femení, de waterpolo que han participat en el recent campionat del món de natació a Fukuoka (Japó).

Aquesta és la segona vegada des de començament d’any que Felip porta a terme audiències al Palau Albéniz, la seva residència oficial a Barcelona. Ja ho va fer el mes de juny passat, quan va rebre sengles representants del Grup Freixenet, el Círculo Ecuestre, la Fundació CEDEIX-Confederació Espanyola de Directius i Executius i la Fira de Barcelona, informa Europa Press.