ERC «celebra» que Junts s’apunti a la negociació de l’amnistia

ERC «celebra» que Junts s’apunti a la negociació de l’amnistia

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC ha reprès el pols polític, després de la breu parada d’agost, amb la intenció clara de reivindicar-se. Després del pols entre republicans i postconvergents per dilucidar qui havia obtingut més rèdit de les negociacions amb el PSOE, si Esquerra, amb l’amnistia, o Junts, amb el català a Europa, el partit d’Oriol Junqueras va voler remarcar que ara, davant l’hora de la veritat que suposa la negociació per a la investidura, l’assumpte que ocupa i preocupa és la de la llei del perdó. La que va impulsar ERC i que ara vol seguir Junts.

Tant és així que, quant a negociació política, i tenint en compte l’interès demostrat pel Govern avui en funcions, ERC considera que la taula de debat és tècnica, i en aquesta línia es pot situar la vintena de catedràtics que, dirigits per Jaume Asens, s’ha posat a estudiar el tema, segons va revelar la líder de Sumar, Yolanda Díaz.

Buit a la foto

Notícies relacionades

A ERC, amb tot, creuen que els morats miren de buscar-se un buit en unes negociacions, les de la taula del Congrés, en les quals no van intervenir. Però en qualsevol cas celebren que aquest esforç per aparèixer a la foto és símptoma que les coses van cap endavant.

Per tancar el cercle, la portaveu del partit, Raquel Sans, aquest dilluns, va asseverar, en relació amb Junts que «sumar sinergies ens farà més forts en la defensa de l’amnistia i l’autodeterminació. Seria molt interessant encarar això de manera conjunta, asseient-nos tots al mateix costat». Una invitació a afegir-se a una taula on a sobre es troba ja la llei del perdó i els republicans.