Ayuso treu pit de l’escó arrabassat a Madrid que complica la investidura de Sánchez

Alberto Ortega / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’escó que ha arrabassat el PP al PSOE a Madrid amb el recompte del vot CERA dona un tomb al panorama de Pedro Sánchez per aconseguir la investidura, que o bé haurà d’aconseguir el ‘sí’ de Junts o bé el suport de Coalició Canària i l’abstenció dels postconvergents. D’aquest nou escenari treu pit la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que es reivindica com a precursora del fet que hagi sigut possible. Fonts dels populars a la comunitat relaten que va ser ella que des de la mateixa nit electoral de diumenge passat va donar l’ordre de «lluitar fins al final» aquest diputat que s’havia quedat a un estret marge de 1.700 vots, ja que era «molt important en l’equilibri de forces i en la governabilitat d’Espanya».

L’encàrrec, segons aquestes mateixes fonts, el va rebre el secretari general del partit a Madrid, Alfonso Serrano, després que Alberto Núñez Feijóo hagués encaixat una victòria que tenia gust de derrota per un PSOE que va aconseguir resistir davant les expectatives que auguraven majoria absoluta de la dreta. El líder del PP va sortir davant una militància que no va estalviar crits de joia en favor d’Ayuso, a qui alguns barons van retreure entre bambolines que «no havia mobilitzat prou vot» a la seva comunitat. Ara, amb el recompte definitiu sobre la taula, es busca cobrar la factura a la interna.

Notícies relacionades

El relat del partit a Madrid és que la instrucció que va donar Ayuso és inèdita: revisar totes les actes de totes les meses electorals de Madrid, «vot per vot», per contrastar-les amb les del Ministeri de l’Interior a la recerca de possibles errors. Va muntar un equip de 30 persones per aconseguir-ho i en tres dies es van detectar 431 vots a favor del PP per «errors de transcripció de les dades» durant l’escrutini, una diferència que quedava a expenses del recompte del vot exterior, que finalment ha decantat la balança cap aquest diputat de més per als populars.

«El PP de Madrid aconsegueix aquest escó número 16 en què diumenge passat confiava ja la presidenta madrilenya», presumeixen fonts del partit, que es recreen amb els «somriures i la satisfacció» dels implicats en aquest procés de recompte quan van comprovar, ja de matinada, que els socialistes perdien aquest representant.