Els comicis del 23J

Els presidents de Colòmbia, l’Argentina i Hondures feliciten Sánchez per quedar segon i per tenir opcions per governar

Els presidents de Colòmbia, l’Argentina i Hondures feliciten Sánchez per quedar segon i per tenir opcions per governar
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els presidents de Colòmbia, l’Argentina i Hondures han expressat la seva felicitació al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, pel seu resultat en les eleccions celebrades aquest diumenge, que li dona opcions de poder governar amb el suport dels partits nacionalistes i independentistes, malgrat haver quedat per darrere del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, que no suma amb Vox.

 «Bé per Espanya. El progressisme resisteix», ha manifestat el president de Colòmbia, Gustavo Petro, en una publicació en el seu perfil de la xarxa social Twitter, en la qual ha citat el discurs que el candidat socialista va fer des de la seu del PSOE, en el qual va assenyalar que la societat «havia de decidir quin rumb prendre: un rumb d’avenç o de retrocés».

 A més de Petro, el mandatari argentí, Alberto Fernández, ha felicitat Sánchez «per l’extraordinària elecció» que va fer al convocar les eleccions mesos abans del que estava previst. «Milions d’espanyols han revaloritzat l’Estat de dret i l’han preservat d’aquells que utilitzen la democràcia per després negar-la al Govern. T’envio una abraçada forta des de la distància», ha asseverat Fernández.

Per la seva banda, la presidenta d’Hondures, Xiomara Castro, també ha celebrat el resultat electoral: «La nostra salutació al poble espanyol i a Sánchez pel resultat transparent que manté la vigència i esperança democràtica del poble d’Espanya».

L’expectativa del PP

Notícies relacionades

El candidat del PP, tot i que ha guanyat les eleccions per la mínima, té moltes dificultats per poder governar, si bé ha reivindicat el seu dret a formar govern. Mentrestant, Sánchez resisteix, però la seva investidura depèn dels independentistes catalans.

L’expectativa de Feijóo, encoratjada per la victòria en les municipals i autonòmiques, no s’ha vist complerta i no ha aconseguit els 150 escons que li donaven algunes enquestes. S’ha quedat amb 136, malgrat que ha sumat 47 escons i més de tres milions de vots als cinc milions que va obtenir fa quatre anys.