Míting de la candidatura de JxCat al Congrés i al Senat

Junts presenta la llista del 23J contra l’«operació d’Estat» cap a l’exalcalde Trias

Junts presenta la llista del 23J contra l’«operació d’Estat» cap a l’exalcalde Trias

Carola López / ACN

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Junts per Catalunya ha presentat en un míting la llista electoral al Congrés i al Senat amb un missatge crític amb l’Estat molt centrat en el pacte que ha donat l’alcaldia de Barcelona al socialista Jaume Collboni davant les aspiracions de l’exalcalde de JxCat Xavier Trias.

«Diem ja prou, no acceptem ni una humiliació més, ni una mentida més, ens toca a nosaltres», ha proclamat la candidata al Congrés per Barcelona, Míriam Nogueras. «El sentit d’estat espanyol sempre va contra els interessos socials i econòmics de Catalunya, el que va passar dissabte és l’últim exemple d’aquest sentit d’Estat», ha incidit la cap de cartell. Trias ha rebut una ovació dels assistents a l’acte, que s’ha celebrat al recinte històric de l’Hospital de Sant Pau, a Barcelona.

Notícies relacionades

Nogueras ha assegurat que «això no va de dretes o esquerres», sinó d’«Estat espanyol o Catalunya» i ha demanat «no caure en la trampa de l’Estat d’agrupar-nos en famílies ideològiques. La nostra família és Catalunya».

Castellà proposa: «Bloquegem-los»

El cap de llista al Senat, dirigent del partit independentista Demòcrates, Toni Castellà, ha fet una crida a «ocupar les institucions espanyoles» i ha demanat: «Bloquegem-los». «Som l’única candidatura insubornable en la seva lleialtat a l’1-O», ha asseverat. «L’objectiu de l’independentisme ja no és salvar Espanya, és guanyar la independència». «L’abstenció no és una opció i comportaria un tret al cap», ha afegit en relació amb la proposta abstencionista d’una part de l’independentisme de cara al 23J. «Si no votem Junts, entraran d’altres de no independentistes», ha alertat la cap de llista per Girona i exalcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas. «Després del cop» que ens van clavar a Barcelona, ¿són equips que estimen Catalunya? Són sucursals de Madrid», ha afegit Madrenas.