Rufián demana unitat independentista per fixar un preu «alt» a Pedro Sánchez

Rufián demana unitat independentista per fixar un preu «alt» a Pedro Sánchez
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El candidat d’ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha reclamat al conjunt dels partits independentistes un acord per fixar un preu «alt» davant una hipotètica negociació amb el PSOE després de les eleccions generals del 23J per a la formació de Govern. Rufián, en una entrevista a La 2 i a Ràdio 4, ha rebutjat l’opció d’una abstenció independentista perquè «no anar a votar empitjora les coses».

El candidat republicà ha fet una «crida a tot l’independentisme» per «fixar el preu» davant una eventual negociació postelectoral en la qual el PSOE necessiti els vots independentistes per a la investidura de Pedro Sánchez. Rufián ha afirmat que no s’han iniciat converses amb Junts i la CUP i ha eludit concretar quines condicions creu que s’haurien de plantejar a Sánchez. «El preu ha de ser més alt, consensuat i ha de fixar el dilema a Pedro Sánchez: Catalunya o Vox». «No aniré més enllà perquè seria anul·lar o matar aquesta proposta», ha argumentat per evitar entrar en detalls sobre les condicions.

Rufián ha elogiat la gestió de la CUP al Congrés i ha evitat valorar les seves relacions amb Míriam Nogueras, de Junts per Catalunya, perquè «no entro en el salseig». «Els companys de Junts han fet un treball molt determinat» a Madrid, s’ha limitat a afirmar.

Contra l’abstenció

Notícies relacionades

Rufián també ha fet una crida a la participació el 23-F, en contraposició a les propostes de part de l’independentisme en favor de l’abstenció. «Que tothom vagi a votar a qui sigui, si no és ERC, qualsevol partit independentista», ha reclamat, «perquè és bastant probable que anar a votar no canviï les coses com volem, però no anar a votar sí que les empitjora, segur». «La dreta sempre votarà», ha afegit.

Quatre agressions

Durant l’entrevista, Rufián ha explicat que a Madrid ha patit quatre intents d’agressió, una de les quals es va consumar en forma d’empentes i un cop. També ha volgut remarcar que viu a Badalona, que parla català amb el seu fill i que les seves posicions polítiques davant el PP i Vox tenen conseqüències.