Aliança supramunicipal

Trias avala un pacte Junts-PSC a la Diputació de BCN: «Núria Marín és una persona de paraula»

Trias avala un pacte Junts-PSC a la Diputació de BCN: «Núria Marín és una persona de paraula»

ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN
El Periódico

El candidat de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha confirmat que renunciarà i no seguirà a l’ajuntament, però ha apuntat que primer ha «de consolidar i posar ordre» al grup municipal. «És una decisió ferma. No m’hi estaré quatre anys, però tampoc sé quants dies o mesos», ha dit aquest matí a TV-3. Trias ha remarcat que prendrà la decisió amb el seu partit i amb la seva candidatura, que és necessari que «es carregui de força» després del «sotrac» de dissabte.

Després de descartar anar a les llistes del 23J, ha remarcat que «s’ha guanyat la jubilació». Sobre un possible pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona, ha dit que ell no hi està en desacord perquè sent un «gran respecte» per Núria Marín. «És una persona que manté la paraula», ha dit.

Trias ha reiterat la seva «indignació» pel que va passar dissabte a l’Ajuntament de Barcelona. Segons el seu parer, aquest és un sistema electoral «democràtic», però en casos com aquest «es demostra que permet una espècie de negociacions estranyes que jo crec que no són bones per a la democràcia». «Seria millor una segona volta», ha dit. Ha afegit que això ha passat en molts llocs i «cadascú es pot sentir molest per una cosa o per una altra».

Quant al seu futur, ha indicat que la decisió de marxar és «ferma». Ara bé, primer vol «posar ordre» al grup municipal perquè és un equip que es va construir «per governar». Aquesta tarda s’hi reunirà. Trias creu que s’ha tornat a guanyar la jubilació i espera disfrutar d’un estiu «fantàstic». De fet, va assegurar que en uns dies marxarà de viatge.

La Diputació i la «capacitat de governar»

Sobre un possible pacte entre Junts i PSC a la Diputació de Barcelona, ha assegurat que ell té un «gran respecte» per l’alcaldessa de l’Hospitalet, la socialista Núria Marín, perquè «és una persona que manté la paraula». En la mateixa línia, també ha dit que sent «un gran respecte» per Antoni Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Notícies relacionades

«Si m’escoltessin a mi... Jo no estic en desacord amb aquest pacte. Que estigui enfadat i indignat no significa que nosaltres en la vida no siguem intel·ligents. No podem estar fora del món i hem de tenir la capacitat de poder governar i tirar endavant les coses», ha resumit.

Trias va descartar tenir cap paper en la Diputació ni tampoc en les llistes del 23J, però va assegurar que estava disposat a fer campanya.

Temes:

Barcelona