Eleccions de juliol

El Consell Nacional d’ERC ratifica les llistes al Congrés i el Senat per al 23J

El Consell Nacional d’ERC ratifica les llistes al Congrés i el Senat per al 23J
1
Es llegeix en minuts
EFE

El Consell Nacional d’ERC ha ratificat aquest divendres les llistes per a les eleccions generals del 23 de juliol, entre les quals destaquen les novetats del president de l’Asociació de Municipis per la Independència (AMI), Jordi Gaseni, i el filòsof i exeurodiputat Josep Maria Terricabras com a candidats al Senat.

Segons confirma ERC en un comunicat, la llista al Congrés estarà encapçalada pel tàndem format per Gabriel Rufián i l’exconsellera Teresa Jordà, seguits del periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro, fitxatge independent que ocuparà el número tres.

Completen els primers llocs de la llista per Barcelona els actuals diputats Pilar Valluguera, Joan Capdevila i Maria Dantas; el número set serà per a Héctor Sánchez, en representació d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i el número vuit per al candidat de les joventuts del partit, el mallorquí Biel Cursach. Els altres caps de llista al Congrés seran Montse Bassa, per Girona; Jordi Salvador, per Tarragona, i Inés Granollers, que s’estrena per Lleida.

En relació amb el Senat, on ERC es presentarà en coalició amb EH Bildu sota la marca «Esquerres per la Independència», el catedràtic emèrit de Dret Penal Joan Queralt, un dels fitxatges independents que el partit ha anunciat aquesta setmana, serà el cap de llista per Barcelona, acompanyat dels ja senadors Robert Masih i Ana Surra.

Notícies relacionades

Per Girona, el senador Jordi Martí farà tàndem amb Susanna Pagès i Josep Maria Terricabras, un rostre ja conegut a ERC, ja que va ser eurodiputat entre el 2014 i el 2019 i va presidir l’Aliança Lliure Europea (A LE), grup parlamentari progressista que engloba entre altres el Bloc Nacionalista Galego, Catalunya en Comú i ERC.

La candidatura dels republicans al Senat per Tarragona la formaran Jordi Gaseni, Laura Castel i Josep Rufà; Gaseni presideix l’AMI des del 2021 i és alcalde de l’Ametlla de Mar, on manté la primera posició al consistori després de les eleccions del 28M passat, però un pacte de Junts –segona força– i el PSC el deixarà sense la vara d’alcalde. Finalment, els republicans proposaran que els seus candidats per Lleida a la Cambra alta siguin Sara Bailac, actual portaveu adjunta al Senat; l’alcaldessa d’Oliana aquest últim mandat, Carme Lostao, i el senador Xavier Castellana