Efectes del 28M

L’elecció de la consellera Teresa Jordà com a número 2 d’ERC al Congrés força Pere Aragonès a remodelar el Govern

La diputada republicana Teresa Jordà crida a votar l’1-O per acabar amb el sistema patriarcal a Catalunya, durant el debat sobre el pacte contra la violència masclista al Congrés. 

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

De manera diferida, potser per no afegir més imatge d’angoixa a la ja creada pels resultats de les eleccions municipals del 28M, Pere Aragonès executarà una remodelació del seu Executiu per afrontar el temps restant de legislatura. La finestra d’oportunitat, en el fons, la va crear Pedro Sánchez de manera immediata i arriscant-se a transmetre certa sensació d’emergència amb la convocatòria de les eleccions generals per al 23 de juliol.

ERC ha decidit, segons va avançar divendres ‘El Nacional’, col·locar la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, com a número 2 en la llista republicana al Congrés, fent tàndem amb el líder a Madrid, Gabriel Rufián. Fonts de la direcció del partit van confirmar l’entrada de Jordà a la candidatura i van afegir que, «de moment», el retoc en el Govern es limitaria a buscar-li substitut. Un «de moment» que, això sí, deixa oberta la possibilitat que es moguin més peces i, d’entre totes, la que sona amb més força –ja des del 28M, quan es va especular que Aragonès forçaria una crisi de Govern– és la del titular d’Educació, Josep González Cambray.

Notícies relacionades

Exalcaldessa i exdiputada

L’encara titular del departament d’Acció Climàtica ja va ser diputada a les Corts entre 2011 i 2018, quan va ser nomenada consellera per Quim Torra. Com a consellera ha afrontat la crisi hídrica derivada del període de 30 mesos de pertinaç sequera a Catalunya, amb divisió d’opinions sobre la seva gestió. Prèviament, entre 2003 i 2011, va ser alcaldessa de Ripoll.