Investidures municipals

Rubén Viñuales li torna al PSC l’alcaldia de Tarragona

Rubén Viñuales li torna al PSC l’alcaldia de Tarragona

ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubén Viñuales, un dirigent fitxat pel PSC de les files de Ciutadans, li ha tornat l’alcaldia de Tarragona als socialistes catalans, un feu històric que li va arrabassar ERC el 2019 malgrat que els socialistes van ser els més votats i que ara recupera després de quatre anys d’estar en l’oposició. El líder del partit, Salvador Illa, ha acudit al ple d’investidura per viure en primera persona el que per al PSC suposa un símbol de la recuperació de poder territorial després de les municipals.

Viñuales va aconseguir imposar-se amb una majoria àmplia de 9 regidors i avui ha sigut investit al ser la llista més votada. La seva aposta és governar en minoria i posar en pràctica la geometria variable. En el seu primer discurs ja com alcalde i seguint l’estela d’Illa al Parlament, Viñuales ha assegurat que el seu propòsit és governar per a tothom i ha estès la mà als altres grups per arribar a grans consensos de ciutat. «Soc conscient que no tinc majoria, treballarem pel que ens uneix i no pel que ens separa», ha assegurat.

El seu propòsit, ha insistit, és que «no hi hagi tarragonins de primera i de segona». Segons ha assenyalat el ja alcalde en el seu discurs, el nou equip de govern ha d’abordar reptes com el creixement urbanístic, les polítiques de vivenda i l’activitat turística. Davant aquest últim desafiament, el socialista ha expressat la seva voluntat que Tarragona «es doni a conèixer al món».

La intervenció de Viñuales també ha mirat més enllà de la ciutat i ha posat en valor el paper de Tarragona a l’àrea metropolitana del sud de Catalunya. El nou alcalde ha afirmat que comptarà amb l’assessorament dels antics alcaldes de la ciutat en un consell d’alcaldes. De fet, a més de posar en valor el treball del seu predecessor en el càrrec, el republicà Pau Ricomà, ha elogiat l’exalcalde socialista Josep Fèlix Ballesteros, de qui ha dit que el considera un amic.

Davant el nou govern en minoria, els portaveus dels grups municipals han coincidit en la necessitat d’arribar a acords i pactes per treballar per la ciutat. Ricomà ha expressat que l’oposició que liderarà ERC serà «constructiva» i ja s’ha ofert al nou govern per «arribar a consensos».

Notícies relacionades

El republicà també ha demanat al nou alcalde un «posicionament valent» davant l’entrada de Vox en el plenari. Una petició que també han expressat els portaveus de Junts i En Comú Podem, Jordi Sendra i Jordi Collado, respectivament. La presència de l’extrema dreta al consistori ha provocat que a les portes de l’ajuntament, a la plaça de la Font, hagin protestat una vintena de manifestants antifeixistes.

Rubén Viñuales va ser candidat a l’alcaldia en les eleccions del 2015 i el 2019 per Ciutadans. En les eleccions autonòmiques del 14 de febrer del 2021 va ser el número dos del PSC a la circumscripció de Tarragona.