Retorn a l’alcaldia

Fèlix Larrosa, el retorn d’un socialista a la Paeria de Lleida després del parèntesi d’ERC

Fèlix Larrosa, el retorn d’un socialista a la Paeria de Lleida després del parèntesi d’ERC

EPC

2
Es llegeix en minuts
EFE

Lleida, tradicional feu municipal del PSC, torna a tenir un alcalde socialista: Fèlix Larrosa, guanyador de les eleccions municipals del 28 de maig a la ciutat, agafa la vara de comandament a la Paeria de la ciutat, després del parèntesi de quatre anys de domini d’ERC.

El candidat del PSC a l’alcaldia de Lleida va aconseguir nou regidors en les eleccions municipals del 28 de maig, quatre més que el PP, ERC i Junts, i no hagut cap majoria alternativa que pogués impedir la investidura.

Nascut a Lleida el 1964, casat i pare de tres filles, Larrosa ja sap el que és ser alcalde de la seva ciutat, ja que el 2018, quan era el segon tinent d’alcaldia del consistori, va guanyar unes primàries per substituir com a primer regidor Àngel Ros quan Ros va ser nomenat ambaixador d’Espanya a Andorra pel Govern de Pedro Sánchez. Larrosa no va arribar a estar ni un any en el càrrec, ja que en les eleccions municipals del 2019 va ser el republicà Miquel Pueyo qui va guanyar i va desplaçar el PSC a l’oposició.

Tret dels quatre anys de govern d’ERC, amb Miquel Pueyo, i un breu mandat de CiU amb Jaume Manel Oronich entre el 1987 i el 1989, els socialistes han comandat la capital lleidatana des de la Transició, primer amb Antoni Siurana, més endavant amb Àngel Ros i ara de nou amb Larrosa.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Lleida, el nou paer en cap de Lleida té un postgrau del Programa d’Alta Direcció d’ESADE en Direcció i Gestió Turística i és diplomat en Direcció Estratègica de Màrqueting per ESADE.

Regidor des del 2011

Larrosa ha sigut regidor de la Paeria de Lleida des del 2011 com a tinent d’alcaldia i regidor, de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Turisme i Projecció Exterior.

Notícies relacionades

L’alcalde de Lleida ha sigut patró i president de la Fundació del Paisatge Urbà i de la Fundació Lleida 21, a més de president de Fira de Lleida, membre del Consell General de GlobaLleida, conseller del Consorci de Residus, president de la Mancomunitat d’Aigües de Pinyana i president del consell d’administració de Mercolleida.

Entre el 2008 i el 2011, va ser diputat al Congrés i portaveu del grup socialista en la Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç de la Cambra baixa Congrés dels Diputats. El 2007 va ser nomenat director general de l’Institut de Turisme d’Espanya-TURESPAÑA, un òrgan adscrit al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.