Té dret al 80%

Laura Borràs assegura que no demanarà la prestació d’expresidenta del Parlament

Laura Borràs assegura que no demanarà la prestació d’expresidenta del Parlament

ACN

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Laura Borràs no pensa sol·licitar la prestació que li correspondria per llei com a expresidenta del Parlament. Així ho ha anunciat en una entrevista a TV-3, en què ha deixat clar, no obstant, que considera que aquest salari se l’ha «guanyat amb escreix» per la feina feta. La dirigent té dret, després de ser apartada del càrrec, a rebre el 80% del salari durant la meitat del temps que ha exercit o un mínim de quatre anys, és a dir, més de 8.000 euros mensuals, als quals pensa renunciar.

«No tinc previst demanar res al Parlament. L’únic que demano és que sigui capaç de dignificar el que representa», ha assegurat. De fet, aquesta decisió aigualeix la proposta que es debatrà en el ple de la setmana que ve per eliminar per llei que els expresidents de la Cambra tinguin dret tant a la prestació quan deixen de dirigir la institució com a la pensió una vegada fan els 65 anys, una iniciativa que va posar a sobre de la taula el PSC pensant en el cas de Borràs i a la qual es van sumar Ciutadans i els Comuns amb una altra proposta.

Com ja va fer aquest dimarts, Borràs ha tancat files amb l’exalcaldessa de Vic Anna Erra, escollida per Junts per rellevar-la al capdavant de la presidència del Parlament, i ha explicat que la decisió s’ha pres mà a mà amb el secretari general, Jordi Turull, i amb el consens de la direcció. Ha precisat, de fet, que el meló no es va abordar fins que se li va retirar l’escó de manera definitiva i que es van valorar tots els escenaris possibles, també el de deixar la cadira buida, que finalment va quedar descartat. «Tota decisió tenia pros i contres», ha defensat.

Continuarà com a presidenta de Junts

Notícies relacionades

El que sí que ha deixat clar és que pensa continuar sent presidenta de Junts, una responsabilitat que ha remarcat que va assumir i continuarà assumint «fins al pròxim congrés del partit». Per ara, la sentència de quatre anys i mig de presó per prevaricació i falsedat documental no és ferma i Borràs l’atribueix a un cas de «persecució política» per la seva condició d’independentista. Aquest dimecres ha tornat a defensar que «fraccionar contractes no és delicte» i ha recordat que no hi ha hagut «lucre econòmic» en la seva gestió a la Institució de les Lletres Catalanes.

Una vegada més, i pensant també en els reptes que Erra té al davant, Borràs ha reivindicat que s’ha d’eliminar del reglament del Parlament l’article 25.4 pel qual ella va ser suspesa quan se li va obrir judici oral. Tant ERC com el PSC i la CUP, els tres partits que van votar que fos apartada el 28 de juliol de l’any passat, van avalar l’aplicació d’aquest precepte al considerar que el cas judicial que l’afecta és «per corrupció».