Eleccions generals 2023

Els Comuns donen un cop de porta al front comú que demana Pere Aragonès

Aragonès demana un pacte d’unitat entre independentistes davant un possible Govern del PP i Vox

Puigdemont recull el guant d’Aragonès si és «per a la independència»

En Comú Podem desdenya el que consideren una proposta d’un president «sense rumb»

Els Comuns donen un cop de porta al front comú que demana Pere Aragonès

EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Ni parlar-ne. Aquest seria el resum dels Comuns al front comú sobiranista que demana el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per afrontar tant les eleccions generals com l’escenari posterior que s’haurà de gestionar des de les institucions catalanes. El menyspreu a la proposta és absolut per part d’En Comú Podem, que deixa clar que ni s’asseuran a debatre sobre llistes unitàries ni sobre entrar al Govern. Menys encara, apunten, si el principal convidat és Junts, un partit que ha fet «oposició» explícita al Govern de coalició de la Moncloa i les seves principals propostes.

Notícies relacionades

Tot i que Aragonès els ha inclòs en el grup de partits que pretén interpel·lar, no hi ha hagut ni contactes ni trucades prèvies a la declaració a Palau. En el partit d’Ada Colau i Jéssica Albiach atribueixen l’envit llançat a una ERC que està «molt perduda» i «sense rumb» després de la patacada en les eleccions municipals. Tant, que l’únic que se’ls acut, segons ells, és una de «fugida cap al passat» quan fa tan sols set mesos del naufragi de la coalició del Govern amb Junts.

«En això hi ha més càlcul electoral que projecte», insisteixen els Comuns, que assenyalen que el més greu en aquest cas és que Aragonès doni per fet que «perdrà les eleccions» del 23 de juliol i que, a més, serà la dreta que les guanyarà. «No pots entregar-te i abaixar els braços», lamenten, a més de remarcar que després de la sonora ruptura dels independentistes en els últims mesos la crida del president ja no resulta «creïble».