Eleccions del 28M

Trias, convençut que Collboni no intentarà un acord amb ERC i els comuns per desbancar-lo

  • Eleccions municipals 2023: Barcelona tanca l’‘era Colau’

  • Eleccions 2023 en directe: resultats de les municipals i autonòmiques

Trias, convençut que Collboni no intentarà un acord amb ERC i els comuns per desbancar-lo

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona i guanyador dels comicis, Xavier Trias, ha insistit a advocar per «fórmules d’entesa i de negociació» per portar el canvi que, segons el seu parer, ha demanat la ciutadania a la capital catalana. Sobre la possibilitat que Jaume Collboni (PSC) aconsegueixi el govern amb el suport dels comuns i d’ERC, ha dit que està convençut que no passarà i ha diferenciat la situació actual de la del 2019, quan «hi va haver una situació que va ser molt negativa», amb referència a la pèrdua de l’alcaldia del llavors guanyador dels comicis, Ernest Maragall (ERC).

En una entrevista a RAC-1 d’aquest dilluns, ha garantit que tindrà «molt en compte els resultats» i ha recordat que, si bé ell ha quedat primer a l’aconseguir 11 regidors amb el 22,42% dels sufragis, Collboni i Ada Colau (BComú) van obtenir 10 i 9 regidors amb el 19,79% i el 19,77% dels suports.

Un executiu fort

Notícies relacionades

Trias ha reivindicat un executiu municipal fort per evitar complicacions durant el mandat i, preguntat per un govern en solitari, ha replicat: «Tot és possible, jo vaig governar amb 14 regidors».

Així mateix, ha relatat que després de quedar primer va sostenir «una conversa breu però molt amable» amb l’actual alcaldessa i candidata a la reelecció de BComú, Ada Colau, i que també va contactar amb ell el candidat republicà, amb qui ha dit que espera mantenir una relació que veu com a bona i positiva.