Eleccions municipals

La Junta Provincial de Barcelona ordena que Junts i el PDeCAT es reparteixin els drets electorals a parts iguals

L’administració electoral considera que «no és possible especificar el percentatge de vots obtingut per cada formació política»

La Junta Provincial de Barcelona ordena que Junts i el PDeCAT es reparteixin els drets electorals a parts iguals

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha decidit que Junts i el PDeCAT es reparteixin a parts iguals els drets electorals adquirits arran dels resultats de les passades eleccions municipals per les coalicions entre les dues formacions.

La decisió és fruit d’una consulta d’Ara Pacte Local, marca amb què el PDeCAT es presenta a les eleccions del 28 de maig, en què la candidatura esgrimia que en les coalicions amb Junts del 2019,  2.015 dels 2.804 regidors obtinguts estaven adscrits directament al partit hereu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Per això, proposava assignar el 76% dels drets adquirits al PDeCAT. Finalment se’ls hauran de repartir «per igual».

L’administració electoral considera que «no és possible especificar el percentatge de vots obtingut per cada formació política» i que s’han de «repartir per igual entre les formacions de la coalició el total dels vots obtinguts». Això afecta la distribució d’espais de propaganda electoral i la presència als mitjans de comunicació de titularitat pública a la província de Barcelona.

Notícies relacionades

Als municipis on el 2019 es van presentar conjuntament i ara es presentin per separat, Ara Pacte Local i Junts s’hauran de repartir els drets, mentre que si només ho fa una de les dues candidatures se li assignaran tots els drets de la coalició.

La decisió no afecta la candidatura de Xavier Trias a Barcelona, ja que Junts i el PDeCAT formen part de la mateixa llista, ni tampoc per ara les candidatures de les províncies de Tarragona, Lleida i Girona.