Conflicte polític

Junqueras qüestiona el cop de porta del Govern a l’acord de claredat: «Diuen coses que després no compleixen»

El líder d’ERC reclama a la Moncloa que no faci pagar als ajuntaments pels pisos de la Sareb

  • El Govern qualifica de «trampa electoralista» l’acord de claredat de Pere Aragonès

  • Puigdemont replica Bolaños: «He tingut sort, a d’altres els van enterrar en calç viva»

Junqueras qüestiona el cop de porta del Govern a l’acord de claredat: «Diuen coses que després no compleixen»

ACN

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, no dona credibilitat al rebuig per part del Govern a l’acord de claredat per boca, principalment, del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que ha titllat la proposta de «trampa electoralista» i ha insistit que no acceptaran un referèndum de cap tipus. «Estem acostumats que diguin coses que no es compleixen», ha etzibat durant la inauguració de la caseta dels republicans a la Fira d’Abril de Barcelona. I és que els republicans creuen que el fet que els seus vots siguin clau al Congrés fan que el pla que promou el president Pere Aragonès pugui cotitzar a l’alça després de les eleccions generals malgrat que els socialistes insisteixin que no volen ni sentir parlar-ne.

Junqueras ha posat, com a exemple de declaracions que no es compleixen per part del Govern, quan el president Pedro Sánchez va assegurar que la fiscalia «era seva» o quan va assegurar que el Govern no espiava dirigents independentistes amb Pegasus. «Fan declaracions amb voluntat provocativa, però nosaltres no estem per deixar-nos provocar, sinó per fer propostes», ha etzibat el president d’ERC, que ha acusat el PSOE de «no prioritzar sempre la causa de la democràcia».

Justament en la inauguració de la fira coincidiran el ministre Bolaños i el president Aragonès, tot i que no està prevista cap reunió entre tots dos ni tampoc amb la cúpula dels republicans. En tot cas, i davant un cap de setmana de precampanya en què passejaran pels carrers de Barcelona tant el ministre, com la vicepresidenta segona i líder de Sumar, Yolanda Díaz, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, Junqueras ha reclamat «menys desembarcaments per rascar quatre vots i més treballar».

Notícies relacionades

De fet, el líder dels republicans ha criticat la proposta de Sánchez perquè 50.000 vivendes de la Sareb s’incorporin al parc de lloguer assequible. Junqueras ha criticat que el que pretén és que els ajuntaments «comprin» aquests pisos per posar-los a disposició i ha reclamat al Govern que els cedeixi directament perquè la ciutadania ja va pagar el rescat bancari després de la crisi del 2008. «El que és important no són les urgències electoralistes de Sánchez, sinó les necessitats de la gent», ha etzibat.

Els republicans han aprofitat la coincidència de la Fira d’abril i de la diada de Sant Jordi diumenge per reivindicar la «diversitat i la riquesa» de Catalunya que simbolitzen aquestes dues celebracions.