Dimecres, a Vigo

Joan Carles I disfruta a Londres d’un sopar amb amics i del Reial Madrid

L’emèrit té previst volar aquest dimecres a Espanya per entrenar-se amb la tripulació a Sanxenxo

L’excap d’Estat ha mostrat certa discreció aquesta vegada al no radiar els seus amics la seva arribada al Regne Unit

3
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Joan Carles I està disfrutant aquesta nit del partit de tornada dels quarts de final de la Copa d’Europa que el Reial Madrid disputa contra el Chelsea a Londres (Regne Unit). L’emèrit ha entrat a Stamford Bridge amb bastant temps després de passar el dia a la ciutat, a la qual va arribar dilluns directe des d’Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units).

Finalment, no ha dinat amb Carles III, una trobada que ell, la setmana passada, va comentar als seus amics que es produiria, uns amics convertits en portaveus improvisats aquests últims anys en què la Zarzuela no vol informar de les activitats de l’excap d’Estat. Fonts del Palau de Buckingham, no obstant, no van confirmar en cap moment aquesta cita, tampoc aquest dimarts.

Joan Carles I va aterrar a Londres dilluns en un avió privat prestat per la família reial dels Emirats Àrabs Units, que és la que està exercint d’amfitriona i cuidant-lo tots aquests anys. A la nit se’n va anar a sopar al club privat Oswald, un dels més de moda de la ciutat. El ‘Daily mail’ va publicar dimarts a primera hora fotografies del monarca sortint del local, ajudat per caminar, com és habitual, per dues persones.

Segons els plans coneguts la setmana passada, el pla de l’emèrit és agafar de nou l’avió privat dimecres al matí i viatjar a Vigo (Galícia) per entrenar-se amb l’equip amb el qual disputa les regates.

Aquesta serà la seva segona visita a Espanya des que se’n va anar a viure a Abu Dhabi per intentar mitigar l’impacte en el seu fill, Felip VI, de les informacions que es van conèixer sobre la seva fortuna oculta. La primera visita a Sanxenxo, el maig de l’any passat, va deixar un gust amarg en l’actual Rei. Durant uns dies el seu pare va ser el centre dels mitjans de comunicació i ja ha quedat com a imatge més potent d’aquells dies el moment en què una periodista li pregunta si donarà explicacions dels seus negocis privats i ell respon: «¿Explicacions de què?», mentre deixa anar una rialla. Diversos ministres del Govern havien demanat públicament que les donés. En aquesta ocasió, en canvi, l’Executiu central ha esquivat les preguntes de la premsa sobre l’opinió que li mereix aquest nou viatge del monarca i ha preferit no abundar en l’origen de la seva fortuna.

El malestar de la Zarzuela

La Casa del Rei ha fet saber aquesta vegada, a més, que no estava al corrent del desplaçament a Espanya, una manera de mostrar el seu malestar amb el viatge. Aquest gest ha sigut respost d’alguna manera per Joan Carles, que aquesta vegada no ha radiat als seus amics els seus moviments. La confirmació que es trobava a la ciutat es va tenir aquesta vegada per les fotografies del ‘Daily mail’, perquè cap dels seus habituals portaveus va revelar la seva ubicació en un intent de rebaixar la tensió amb la Zarzuela.

Aquests dies a Sanxenxo, on l’esperen al migdia aquest dimecres, l’emèrit vol entrenar-se amb la tripulació del seu barco, ‘Bribón’, per revalidar el títol de campions del món pel qual hauran de lluitar el mes de setembre vinent a l’illa de Wight (Regne Unit). La seva idea és estar amb l’equip tota la setmana i tornar als Emirats diumenge. Joan Carles no té plans de passar per Madrid aquesta vegada, cosa que sí que va fer l’any passat.

Als funerals

Notícies relacionades

Llavors va estar unes hores al palau de la Zarzuela, on va dinar amb la seva família, amb la reina Sofia amb mascareta guardant la distància social perquè havia donat positiu per covid pocs dies abans.

Felip VI no va voler que transcendís cap imatge de la trobada, la primera entre pare i fill des de l’agost del 2020. Després, se’ls ha vist a tots dos junts en algunes cerimònies a l’estranger, com al funeral d’Isabel II, al setembre a Londres, i al mateix tipus de cerimònia, al gener, a Atenes (Grècia), per la mort del rei Constantí, germà de la reina Sofia.