Cas Antenes

Feijóo beneeix la continuïtat d’Albiol com a candidat a les eleccions de Badalona

«Sabem distingir molt bé entre el que és corrupció i el que no ho és», declara el líder del PP hores després que el jutge l’hagi enviat a judici acusat de prevaricació

Feijóo beneeix la continuïtat d’Albiol com a candidat a les eleccions de Badalona
2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Fa setmanes que el PP treu ferro al cas Antenes, que afecta el seu candidat a l’alcaldia de Badalona, Xavier García Albiol. El jutge va decidir aquest dimecres enviar a judici el polític català per presumpta prevaricació en la instal·lació d’antenes de telefonia a la caserna de la policia local el 2012, quan estava al capdavant del consistori. Els conservadors restringeixen l’afer a una «qüestió administrativa» i asseguren que no és «corrupció política», tot i que el Consell General del Poder Judicial la prevaricació la vincula a la corrupció, igual que els delictes de tràfic d’influències, falsedat documental o suborn.

Aquest dijous, el mateix líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha donat suport a Albiol davant els mitjans de comunicació. «La corrupció en el meu partit no hi té cabuda, però sabem distingir molt bé entre el que és corrupció i el que no ho és», ha assegurat. I ha demanat esperar al que diguin «els tribunals», cosa que pot passar d’aquí molts mesos, donant per fet que no li aplicarà els estatuts del PP i, per tant, es pot presentar a les eleccions municipals del 28 de maig.

Segons Feijóo, és molt diferent la causa contra Albiol de la que afecta dirigents del PSOE i ha esmentat el cas Mediador i el cas Casernes. «El senyor Albiol sent alcalde ni va conèixer, ni es va assabentar ni li van notificar [la instal·lació de les antenes]. Comprendrà que som davant dues posicions totalment diferents», ha declarat Feijóo a Brussel·les quan la premsa li ha preguntat si apartarà Albiol per aquest cas.

Si apliqués el reglament intern de manera literal, Albiol hauria d’haver sigut suspès de militància aquest dijous, al ser enviat a judici. La normativa del PP deixa clar que «la suspensió provisional d’afiliació serà acordada de manera automàtica pel Comitè Nacional de Drets i Garanties», entre altres casos, «quan un afiliat estigui incurs en un procés penal respecte del qual s’hagi dictat acte d’obertura de judici oral per un delicte relacionat amb la corrupció». I hauria de ser expulsat si un tribunal declara la seva culpabilitat amb una sentència ferma.

Notícies relacionades

En el partit, fonts que van participar en la redacció dels estatuts vigents van assenyalar a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA fa dues setmanes que l’article 22 (titulat «supòsits especials») inclou «suficient ambigüitat» per decidir «en funció de les circumstàncies específiques de cada cas concret» i, en aquest cas, no hi ha indicis, que Albiol s’hagi quedat diners.

«Parlem d’un aspecte que afecta la gestió de l’Ajuntament i d’una qüestió administrativa; això s’ha de diferenciar d’un cas de corrupció», ha assegurat a Onda Cero Cuca Gamarra, la secretària general del PP hores abans que Feijóo.