Corrupció

El jutge concedeix la pujada del salari mínim professional a Jordi Pujol Ferrusola

El primogènit de l’expresident de la Generalitat disposarà de 1.260 euros al mes

Declaració de Jordi Pujol Ferrusola sobre els seus cotxes de luxe (2).

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha accedit a la petició de l’empresari Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l’expresident de la Generalitat del mateix nom, i ha ordenat que mensualment se li permeti disposar de 1.260 euros, segons una providència a què ha tingut accés EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

Pujol Ferrusola, que abans que esclatés el cas Pujol col·leccionava cotxes de luxe, que també van ser intervinguts judicialment per fer front a la responsabilitat civil a què pot ser condemnat, va sol·licitar a l’instructor del procediment obert per la fortuna familiar que amagava a Andorra que li apliqués la pujada que havia registrat el salari mínim interprofessional.

Amb l’informe a favor de la fiscal anticorrupció adscrita al cas, Belén Suárez, el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 ha procedit a acordar el que ha sol·licitat el més gran dels Pujol Ferrusola, que s’enfronta a una petició fiscal de 29 anys de presó per haver sigut l’encarregat de gestionar el patrimoni que la família tenia ocult al fisc.

La petició respon a la pujada acordada per l’Executiu de Pedro Sánchez per a tots els receptors del salari mínim. També s’utilitza com a referència per als que tenen els seus béns intervinguts judicialment, com és el cas de Pujol Ferrusola per evitar que intenti posar-los fora de l’abast de la justícia, tal com la fiscalia l’acusa d’haver intentat amb un pis que va cedir a la seva filla junt amb la seva exdona.

Notícies relacionades

Tot i que la instrucció del cas Pujol va acabar el juliol del 2020, les actuacions encara no han pogut elevar-se a la Sala Penal de l’Audiència Nacional perquè fixi la celebració de la vista oral, perquè la defensa porta des d’aleshores expurgant el procediment per retirar les referències que entén que afecten el dret a la intimitat de la família.

El Ministeri de Justícia acaba d’informar el Jutjat que estima que trigarà un parell de mesos a poder comprovar si hi ha el problema d’accés denunciat pels Pujol a certes carpetes del procediment i reparar-lo.