Barcelona

Bolaños reivindica el «treball compartit» en l’organització de la Copa Amèrica de Vela

El ministre de la Presidència creu que tindrà gran impacte en el «bon nom» de Catalunya

Bolaños reivindica el «treball compartit» en l’organització de la Copa Amèrica de Vela
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha reivindicat aquest dijous el «treball compartit» amb totes les institucions públiques i privades involucrades en l’organització de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela, que començarà a Barcelona el 22 d’agost del 2024.

Ho ha dit en declaracions als periodistes durant una visita a les instal·lacions del Port de Barcelona amb la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, per conèixer i recolzar els detalls de l’organització.

Creu que és una «gran oportunitat» tant per a la capital catalana com per a Catalunya i per a la resta d’Espanya, amb un impacte estimat de 1.000 milions d’euros a Barcelona, a més de la reputació que, al seu parer, guanyarà el país amb l’organització de l’esdeveniment esportiu més antic, amb 170 anys d’història.

El ministre ha defensat que el Govern està «bolcat» en l’organització de la Copa, que compta amb una partida pressupostària que la recolza, a més d’haver-lo declarat esdeveniment d’excepcional interès públic.

Per Bolaños, la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela serà un «exemple d’innovació, tecnologia, igualtat, d’avenç dels drets de les dones i de la utilització de l’hidrogen verd» perquè, segons el ministre, hi haurà barcos que utilitzaran aquesta tecnologia.

«La Catalunya que volem»

Notícies relacionades

El ministre també ha destacat l’impacte que, segons ell, tindrà l’organització d’aquest esdeveniment en el «bon nom» de Catalunya després de temps en què, segons Bolaños, era protagonista de notícies negatives.

«Aquesta és la Catalunya que volem, la Catalunya de les oportunitats, la Catalunya que avança, la Catalunya que aconsegueix reptes, la Catalunya que és, de nou, centre d’atenció mundial per notícies tan positives com aquesta», ha dit.