Ordre judicial

Els Mossos detenen el secretari nacional de l’ANC a l’Anoia per unes pintades

Martí Claret, en llibertat després d’haver declarat, assegura que és perseguit per haver denunciat una presumpta corrupció al Consell Comarcal de l’Anoia

Els Mossos detenen el secretari nacional de l’ANC a l’Anoia per unes pintades

Martí Claret

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns a les 11.30 del matí al municipi de Jorba, a la comarca de l’Anoia, el secretari nacional de l’ANC, Martí Claret, per un requeriment judicial, segons ha informat a Europa Press la policia catalana. Segons els Mossos, Claret ha sigut traslladat a la comissaria d’Igualada (Barcelona) per fer els tràmits documentals, i després, als jutjats de la localitat, on el jutge li ha pres declaració i posteriorment l’ha deixat en llibertat.

La detenció s’ha produït per unes pintades a la façana de l’edifici del Consell Comarcal de l’Anoia. Va ser citat a declarar el desembre passat, però no va comparèixer, motiu pel qual el jutge va dictar una ordre de detenció. A la seva compareixença només ha respost a les preguntes del seu advocat i ara la justícia haurà de decidir si arxiva el cas o si l’envia a judici.

En un vídeo compartit a Twitter, Claret ha afirmat que ha sigut detingut per denunciar la presumpta corrupció i les males praxis del Consell Comarcal: «Tot això és una estratègia del PSC per criminalitzar la joventut que lluita i s’organitza en aquesta ciutat –Igualada–, i per fer-ho no han dubtat a utilitzar la complicitat de mitjans d’extrema dreta; tot això és bastant greu».

Notícies relacionades

«Qui pensi que renunciarem als nostres ideals, a la nostra convicció i a la nostra lluita per una detenció o per la repressió ho porta ben clar», ha afegit al mateix vídeo, i ha animat la ciutadania a concentrar-se aquest dilluns a les set de la tarda a la plaça de Sant Miquel d’Igualada per defensar, segons ha dit, la seva innocència i que la repressió i la persecució política no tenen lloc ni a Igualada ni a la comarca de l’Anoia.

La diputada de la CUP Dolors Sabater ha mostrat el seu suport a Claret, i també ha consolidat el compromís per combatre la indefensió de les persones compromeses en la denúncia de la corrupció, i ha afegit: «Perseguir el que denuncia és una greu mostra de la mala qualitat democràtica que patim».