Intermunicipal del PP

Feijóo reuneix el PP a València per exhibir experiència i mirar de reconquistar-la

El dirigent conservador ha convocat aquest cap de setmana a Aznar i Rajoy i farà un homenatge a Rita Barberá i a les seves alcaldesses

Feijóo reuneix el PP a València per exhibir experiència i mirar de reconquistar-la

EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

«Elías, aquest any t’ha de sortir l’arròs per les orelles. Has d’arribar a juny gairebé odiant l’arròs». Aquest ha sigut el consell que un assessor polític ha donat al coordinador general del PP, Elías Bendodo, que també és director de campanya per a les municipals i autonòmiques del 28 de maig. El País Valencià encapçala la llista d’autonomies que el partit vol recuperar a les urnes per tot el que simbolitza per al poder dels populars, que van ostentar-hi la presidència entre 1995 i 2015. «Aconseguir València enviaria un missatge clar als nostres votants abans de les generals. Si també n’aconseguíssim alguna entre Aragó, Castella-la Manxa i Extremadura, millor, però València és clau», confessa un vicesecretari de la direcció del PP, que confirma l’estratègia d’intensificar la presència en aquesta comunitat. Sempre que es desplacen surten als principals mitjans de comunicació al costat de Carlos Mazón, candidat a la Generalitat, i l’intenten enfortir davant el seu contrincant i president, Ximo Puig (PSOE).

Les enquestes internes que manegen els populars els auguren ara un empat amb els socialistes, però sumant-los Vox arribarien a majoria absoluta. Amb aquesta autonomia marcada en vermell, Alberto Núñez Feijóo va decidir fa setmanes organitzar al Museu de les Ciències de València l’habitual conclave d’alcaldes i alcaldables que es fa sempre abans d’unes eleccions.

Allà, aquest dissabte i diumenge, els populars intentaran marcar múscul davant dels valencians amb la plana major del partit a la ciutat i Feijóo ha aconseguit propiciar una trobada pública que no es produïa, remarquen fonts de l’actual direcció, des del 2015: els expresidents José María Aznar i Mariano Rajoy participaran dissabte a la tarda en el col·loqui ‘Experiències de Govern del PP’. Cal recordar que Aznar va arribar a renunciar a la presidència d’honor de la formació el 2016 pels nombrosos desacords amb Rajoy, llavors a la Moncloa, perquè considerava que estava al capdavant d’un partit acomplexat i que no estava gestionant bé el desafiament independentista.

Almeida i Sirera

Notícies relacionades

L’eloqüent títol de la xerrada respon a la voluntat de Feijóo d’evidenciar que el seu partit té un llarg currículum davant altres partits amb escassa (Ciutadans) o nul·la experiència de gestió (Vox). Aquest capital també s’exhibirà en una taula que moderarà l’alcalde de Madrid (José Luis Martínez-Almeida) amb alcaldes i presidents de diputacions i ajuntaments; una altra sobre el municipalisme (que dirigirà el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Dani Sirera) i una darrera que reivindicarà el pes de les dones del PP a les alcaldies. Aquesta tercera taula inclourà un homenatge a Rita Barberá, que va governar la ciutat de València i va morir el novembre del 2016, dos mesos després d’haver-se donat de baixa al PP a petició de Rajoy per la seva implicació en un cas de corrupció per presumpte blanqueig. Aquella pressió en la política valenciana va generar divisió al partit, també entre Rajoy i Aznar en aquell moment, i ha deixat un regust amarg a alguns dirigents d’aquella època, perquè les causes judicials de corrupció que la van afectar directament van ser arxivades.

Feijóo clausurarà el conclave diumenge al migdia, després que parlin la candidata a l’alcaldia de València, María José Catalá, que aspira a desbancar Joan Ribó (Compromís), i Mazón.