Pacte ERC-PSC

Feijóo: «L’independentisme està trencat. M’alegro almenys que hi hagi un Pressupost a Catalunya»

El líder del PP celebra l’acord entre ERC i el PSC per als comptes del 2023

Feijóo: «L’independentisme està trencat. M’alegro almenys que hi hagi un Pressupost a Catalunya»
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La notícia del pacte dels Pressupostos del 2023 de Catalunya ha coincidit amb una entrevista a Onda Cero a Alberto Núñez Feijóo. Tot i que no coneixia els detalls dels comptes, el líder del PP ha qualificat l’acord entre ERC i PSC com a «bona notícia». Quan li han preguntat per l’assumpte, Feijóo ha començat assenyalant que aquest pacte demostra que «l’independentisme està fracturat, està trencat» i ha acabat celebrant l’acord entre republicans i socialistes. «Jo m’alegro almenys que hi hagi Pressupost a Catalunya. I que es facin algunes coses. A banda de l’embolic monumental en el qual els polítics catalans han ficat el poble català, almenys que tingui comptes és una bona notícia», ha declarat.

Notícies relacionades

El dirigent conservador considera que aquesta aliança pressupostària demostra que el PSC «ja no és el partit constitucionalista que va dir que era, sinó que és un partit que recolza l’independentisme català» i que es «reparteix el poder a Catalunya», en «ajuntaments, diputacions o el Parlament de manera directa o indirecta».

Qüestionat llavors sobre si veu «més saludable» un pacte ERC-PSC que un entre ERC i Junts, ha respost que el que prefereix és «una aliança entre constitucionalistes». «Si no, mai acabarem amb l’independentisme», ha continuat, sinó que «es blanquejarà». «Els independentistes mai han manat tant a Espanya, mai han sigut tan importants per mantenir el president espanyol. Mai se li han donat tantes coses, fins i tot el bolígraf del Codi Penal,» ha afegit.