Polèmica

Pablo Iglesias està citat dimecres a un acte de conciliació per les seves declaracions sobre la policia municipal

Un jutjat de Madrid va fixar la data després de la petició d’un sindicat de policia com a requisit previ per poder presentar una demanda per injúries

Pablo Iglesias està citat dimecres a un acte de conciliació per les seves declaracions sobre la policia municipal

A. Pérez Meca Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico
Europa Press

El Jutjat de Primera Instància número 2 de Madrid ha citat l’exvicepresident del Govern Pablo Iglesias a un acte de conciliació aquest dimecres 30 de novembre a les 12 hores per unes declaracions que va realitzar sobre la Policia Municipal de Madrid. Fonts jurídiques han confirmat a Europa Press que la jutge Cristina Fernández Gil ha fixat la data per a l’acte de conciliació arran de la petició del sindicat Unió de la Policia Municipal de Madrid (UPM) com a requisit previ per poder presentar una demanda per un presumpte delicte d’injúries greus al cos local.

Notícies relacionades

Va ser el 19 d’octubre quan la delegada de Seguretat i Emergències de l’Ajuntament de Madrid, Inmaculada Sanz, va anunciar en la comissió del ram que la Policia Municipal de Madrid, a través de la Unitat de Coordinació Judicial, havia acudit als tribunals per «defensar la dignitat» dels agents davant l’exlíder de Podem. El sindicat va emprendre accions legals contra Iglesias per les declaracions que va realitzar en el seu pòdcast el 28 de setembre. «Amb cinc ties com [la dirigent de Podem] Isa Serra a cavall veuríem córrer tota la Policia Municipal de Madrid. A més, no els serviria de res. Isa em portaria les cabelleres de tots ells i [Pablo] Echenique i jo les cremaríem en una foguera amb Arnaldo Otegi a Arralde», va afirmar.

Les fonts jurídiques consultades han explicat a aquesta agència de notícies que el sindicat policial ha reclamat a l’exvicepresident del Govern que es retracti de les seves declaracions i que demani disculpes. En cas que Iglesias decideixi no conciliar amb la Unió de la Policia Municipal de Madrid, el sindicat podrà procedir contra l’exdirigent de Podem per un presumpte delicte d’injúries. Segons ha informat el sindicat, des d’UPM han instat l’Ajuntament de Madrid que es personi en la causa com a acusació particular. Cal recordar que, per les seves declaracions, Iglesias va ser reprovat pel ple de l’Ajuntament de Madrid amb els vots a favor del PP, Ciutadans i Vox.