Ple de l’Ajuntament

Pablo Iglesias, reprovat a Madrid amb els vots de PP, Cs i Vox

Per les seves paraules contra la Policia Municipal de la capital

Pablo Iglesias, reprovat a Madrid amb els vots de PP, Cs i Vox
2
Es llegeix en minuts

PP, Ciutadans i Vox han votat aquest dimarts, en el ple de l’Ajuntament de Madrid, a favor de reprovar l’exvicepresident del Govern Pablo Iglesias per les seves paraules contra la Policia Municipal, en un tens debat en el qual els grups de l’esquerra –Més Madrid, PSOE i Grup Mixt– han censurat els comentaris d’Iglesias, però també que se’ls doni peixet al Palau de Cibeles.

PP, Ciutadans i Vox han votat a favor d’una proposició del grup de Javier Ortega Smith que demanava reprovar l’exvicepresident per les seves desqualificacions pronunciades en el podcast ‘La base’, tot i que en un primer moment Vox buscava nomenar-lo persona no grata.

Tanmateix, un informe del secretari general del ple ha dirimit que un ajuntament manca de la «necessària habilitació per declarar persona no grata cap ciutadà», així que Vox ha reformulat la seva iniciativa canviant «persona no grata» per «reprovació», en la mateixa línia que una altra iniciativa de PP i Ciutadans que s’ha debatut posteriorment.

Segons Vox, «podríem debatre si cal reprovar aquestes manifestacions o declarar persona no grata, és igual, i podria simplement declarar-los persones molt rates i molt indecents, per comunistes, proetarres, per covards i per miserables. Visca la Policia Municipal de Madrid», ha dit Javier Ortega Smith en el primer dels debats.

Les paraules de Pablo Iglesias

La intervenció d’Iglesias a ‘La base’ va ser a finals de setembre, després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) suspengués la pena contra Isa Serra per atemptat a l’autoritat durant una protesta per frenar un desnonament el 2014.

En to irònic, l’exdirigent morat va dir: «A hores d’ara, els explicaré la veritat, perquè jo també estava en aquell desnonament i ho vaig veure tot. Isa Serra va insultar una policia municipal, li va dir bruixa, li va estirar el cabell, va llançar també diverses pedres i diverses ampolles contra els agents i va cremar dos o tres contenidors d’escombraries. ¿Com va ser possible que no la detinguessin? Doncs bàsicament perquè els policies municipals de Madrid no valen ni per a això».

«Deia el general Rodríguez Galindo que amb cinc dels seus homes es podria conquerir Sud-amèrica. Ja els dic jo que amb cinc ties com Isa Serra a cavall veuríem córrer com gallines tota la Policia Municipal de Madrid. No els serviria a més de res. Isa em portaria les cabelleres de tots ells i Echenique i jo les cremaríem en una foguera amb Arnaldo Otegi a Arralde», va seguir el seu soliloqui.

Notícies relacionades

I va afegir: «Tan inútils van resultar ser els agents de la Policia Municipal que la Brigada Provincial d’Informació els va haver d’ensenyar fotos d’Isa, d’un altre dia diferent del del desnonament pel qual va ser condemnada, i dir-los ‘assenyaleu aquí, assenyaleu aquesta’. Els de la Brigada van dir que havien identificat Serra en vídeos d’aquell dia cometent gravíssims delictes, però no van presentar aquests vídeos com a prova. ¡Caram!».

«Qui sí que va presentar proves va ser la defensa de Serra, que va aportar 115 vídeos i 92 fotografies en les quals es mostrava Serra en actitud pacífica, però és igual. Isa Serra estava condemnada abans d’entrar al judici, així que ja és igual tot», va concloure Iglesias.