Crítiques a la policia

Iglesias utilitza les detencions a Vallecas per proclamar que la justícia no és igual per a tothom

  • El líder de Podem denuncia que a les persones d’esquerres els cau el pes de la llei: «Quan són d’altres hi ha certa impunitat»

Iglesias utilitza les detencions a Vallecas per proclamar que la justícia no és igual per a tothom
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Cada vegada hi ha més gent que té la sensació que la justícia no és igual per a tothom», ha sentenciat el candidat d’Unides Podem a les eleccions madrilenyes, Pablo Iglesias, després de conèixer-se que la policia ha detingut cinc participants dels disturbis de la setmana passada a Vallecas durant un acte de Vox. El líder morat, que ha insistit que Santiago Abascal va anar a aquest barri madrileny a «provocar», ha denunciat el doble arrasador de la justícia depenent de la ideologia dels ciutadans.

En una entrevista a TVE, Iglesias ha criticat que les detencions als participants que van acudir a manifestar-se en contra de Vox s’hagin produït «immediatament», mentre que encara no s’ha detingut ningú pel llançament d’un coctel molotov a la seu de Podem a Cartagena, ni tampoc als neonazis que van acudir a increpar-lo a ell mateix a la sortida d’un acte fa unes setmanes.

Notícies relacionades

«Qualsevol persona d’esquerres que faci una cosa il·legal, caurà sobre seu el pes de la llei. Aquestes detencions no fallen mai», ha denunciat abans de remarcar que «quan són d’altres fa la impressió que hi ha certa impunitat». «Quan són els nazis els qui agredeixen, quan són els feixistes els qui agredeixen, ¿on són les detencions?», ha preguntat. A continuació ha assenyalat que existeixen fotografies d’un policia antiavalots llançant una pedra als manifestants a Vallecas i ha insistit que aquest tipus de comportaments no reben cap sanció.

Després d’aquestes paraules ha aprofitat per carregar contra el rei emèrit Joan Carles I, retraient que la justícia li permeti cometre «les barbàries» que li doni la gana.