Sondeig de la Generalitat

Enquesta CEO: El 42% dels catalans veuen positiu el llegat de Jordi Pujol

Els entrevistats pel Govern valoren millor l’herència política de Pasqual Maragall que la de l’expresident processat per corrupció

Enquesta CEO: El 42% dels catalans veuen positiu el llegat de Jordi Pujol
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malgrat la confessió fa vuit anys que ocultava una fortuna a l’estranger, el 42% dels catalans valoren positivament el llegat que va deixar Jordi Pujol com a president de la Generalitat, segons una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat. Un estudi en el qual, no obstant, en surt més ben parat el qui va ser el successor de Pujol, Pasqual Maragall, amb el 58% dels entrevistats avalant la seva herència política.

En el cas de Pujol, el 7% dels enquestats veuen ‘molt bo’ el seu llegat, el 36% ‘bo’, el 7% ‘ni bo ni dolent’, el 23% ‘dolent’, el 14% ‘molt dolent’ i el 13% no ho sap o no contesta. Destaca que els menors de 35 anys manifesten un desconeixement més gran a l’hora de valorar-lo i el qualifiquen negativament de manera majoritària, a diferència dels més grans de 35 anys, entre els quals la valoració positiva supera el 40% i s’acosta al 50% i la valoració negativa és més baixa.

Segons els votants de cada partit, els que més valoren positivament Pujol són els de Junts (un 76%), ERC (60%) i el PP (46%), mentre que els de Vox (15%) i els dels comuns (30%) són els més crítics.

El llegat de Maragall

Notícies relacionades

En el cas de Maragall, el 10% dels enquestats veu ‘molt bo’ el seu llegat, el 48% ‘bo’, el 9% ‘ni bo ni dolent’, l’11% ‘dolent’, el 3% ‘molt dolent’ i el 19% no ho sap o no contesta. Igual com Pujol, els de menys de 35 anys mostren un desconeixement més gran sobre la figura de l’exalcalde de Barcelona i exdirigent socialista, tot i que fins i tot en aquesta franja d’edat la valoració és més positiva que negativa.

A més, entre els més grans de 35 la valoració positiva supera àmpliament el 50%, de manera que valoren molt millor el llegat de Maragall que el de Pujol. Segons els votants de cada formació, sorprèn que Maragall està millor valorat pels electors d’ERC (81%) que pels del PSC, que era el seu partit (31%), i els més crítics són els de Vox (31%) i la CUP (49%).