Congrés republicà

Oriol Junqueras, Marta Rovira i Pere Aragonès aconsegueixen el 87% del suport de la militància d’ERC

La participació en la votació interna va superar el 50%, però va ser inferior a la del 2019

Oriol Junqueras, Marta Rovira i Pere Aragonès aconsegueixen el 87% del suport de la militància d’ERC

EFE

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sense sorpreses, com fa temps que no n’hi ha en l’abans sísmica ERC. La militància d’ERC ha donat l’esperat recolzament a la llista única que es presentava al congrés republicà amb un 87% dels vots i una participació del 50,2%. La llista oficial, que portava el lema ‘Més republicanisme, més llibertat’, està encapçalada per Oriol Junqueras com a president de la formació, Marta Rovira com a secretària general, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com a coordinador nacional i Marta Vilalta com a secretària general adjunta i portaveu. Junqueras i Rovira arribaran, doncs, als 15 anys al capdavant de la força.

Aquesta és la quarta vegada, gràcies al canvi dels estatuts fet el 2019, després de l’empresonament de Junqueras i el canvi de residència de Rovira, en què tots dos reben l’escalf en forma de vot dels prop de 9.000 militants republicans. Amb el canvi del règim intern es va treure el límit màxim de 12 anys al capdavant de la força. El 2011 van aconseguir un 92,07% de suport, pel 92,9% del 2015 i el 88,34% del 2019. La jornada electoral s’ha celebrat aquest diumenge, ja fos presencialment o bé telemàticament, entre les 9 i les 20 hores.

 A més de Junqueras, Rovira, Aragonès i Vilalta, també repetirà com a president del Consell Nacional Josep Maria Jové, actual president del grup parlamentari a la Cambra catalana, pendent de judici per l’1-O i una figura clau en totes les negociacions i acords que els últims anys s’han portat a terme tant amb el Govern central i el PSOE, com amb Junts i la CUP.

 La nova direcció passarà de 7 a 10 vicesecretaries, ja que àrees com la de Gerència i Finances, Relacions Internacionals i la Coordinació Institucional tindran més pes, mentre que s’incorporen noves secretaries com la d’Afiliació, Coneixement i Justícia Global.

 Els vicesecretaris generals seran Jordi Roig (Recursos, Finances i Gerència); Marc Colomer (Comunicació i Estratègia); Raquel Sans (Feminismes i LGTBI); Adriana Hernàndez (Coordinació Institucional); Lluís Salvadó (Coordinació Interna); Marta Vilaret (Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva); Raül Romeva (Prospectiva, Agenda 2030 i Transició Ecològica); Sara Bailac (Acció Política i Sectorial), i Jordi Solé (Relacions Internacionals).

Notícies relacionades

Com a secretaris hi haurà Eva Baró (Gestió del coneixement); Kènia Domènech (Afiliació); Marta Molina (Moviments Socials); Oriol López (Mobilització i Coordinació Municipal); Pau Morales (Organització); Alba Camps (Política Municipal i Projectes Transversals); Laia Cañigeral (Coordinació de Política Supramunicipal), i Marta Rosique (Coneixement i Justícia Global).

 I completaran l’executiva Jordi Castellana (Política Econòmica i Coordinació Sectorial); Enric Marín (Educació i Cultura); Chakir el Homrani (Política del Treball i Seguretat), i Agnès Rotger (Drets socials i Ciutadania).