A Sevilla

El PSOE celebra 40 anys de democràcia i progrés de la primera victòria socialista a Espanya

Fins a 4.000 assistents acompanyen el president del Govern, Pedro Sánchez, i l’expresident del Govern, Felipe González, en la festa de la victòria històrica

El PSOE celebra 40 anys de democràcia i progrés de la primera victòria socialista a Espanya
2
Es llegeix en minuts

El PSOE celebra aquest dissabte a Sevilla 40 anys de democràcia i progrés de la primera victòria socialista a Espanya amb el principal protagonista d’aquella fita històrica, Felipe González i l’absència d’alguns dirigents històrics. El Palau de Congressos i Exposicions de la capital sevillana és una gran festa des de primera hora del matí, quan han començat a arribar els primers autobusos per assistir a l’esdeveniment al qual han acudit unes 4.000 persones des de tots els punts d’Espanya. Al ritme de la música dels 80, els socialistes han animat l’espera i han escalfat motors per acollir l’arribada de Felipe González, acompanyat pel president del Govern, Pedro Sánchez, que han sigut rebuts amb el gran entusiasme dels assistents.

L’aniversari socialista havia sigut notícia aquesta setmana per la manera com el partit havia gestat les seves invitacions a algunes de les figures claus d’aquella victòria i en especial la de l’exvicepresident Alfonso Guerra, que finalment no ha assistit a l’acte, molest per com s’ha gestionat la cita. Tampoc ho han fet, com era previsible, els expresidents andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán, condemnats pel Tribunal Suprem en el cas dels ero i suspesos de militància.

No hi ha sigut present l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, de viatge al Brasil per acompanyar el candidat Lula da Silva en la segona volta de les eleccions presidencials, però els assistents han pogut veure’l en un vídeo en el qual ha mostrat el seu agraïment a Felipe González i el seu suport a Pedro Sánchez. Tampoc han assistit barons socialistes destacats, com Javier Lambán i Ximo Puig, que al·ludeixen motius d’agenda.

Notícies relacionades

En el PSOE, informa Efetreuen importància a les absències, ja que asseguren que es tracta d’un acte obert a tota la militància socialista en la qual no hi ha hagut cap «toc de corneta», sinó plena llibertat perquè hi assistís qui ho volgués, i apunten, a més, a les complicacions de transport per arribar a Sevilla, ja que coincideix amb el pont pel dia festiu de l’1 de novembre.

A més de les intervencions de Sánchez i González, està previst un col·loqui previ en el qual participaran la vicesecretària general del partit, María Jesús Montero; la presidenta, Cristina Narbona; el líder del PSOE andalús, Juan Espadas i l’alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz Martínez.