Després del xoc amb el Govern

Feijóo justifica davant el PP el seu polèmic pas enrere amb el CGPJ: «Sánchez vol debilitar les institucions»

El líder de l’oposició adverteix que «no és possible pactar amb qui vol protegir la llei i l’Estat de dret i els qui el volen rebentar»

Feijóo justifica davant el PP el seu polèmic pas enrere amb el CGPJ: «Sánchez vol debilitar les institucions»

David Castro

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha justificat davant dels seus antics companys del Partit Popular de Galícia que va suspendre les negociacions amb el Govern per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) quan va tenir «constància» que el Govern «volia debilitar les institucions». «No és possible pactar amb qui vol protegir la legislació i l’Estat de dret i els qui volen rebentar-lo», ha dit Feijóo a Lugo, on ha participat junt amb el seu successor en el PP gallec, Alfonso Rueda, en la tradicional popadaque se celebra a la ciutat.

Davant de «companys i amics de fa molt temps», després de 16 anys com a president de la Xunta de Galícia, Feijóo ha acusat el president del Govern, Pedro Sánchez, de «mentir a tothom tota l'estona», i ha afegit que «té dos camins: defensar l’Estat amb totes les seves conseqüències o entregar-lo als que no fa tant es van sublevar contra l’Estat».

El líder de l’oposició, que va decidir aixecar-se de la taula de negociació amb el Govern per l’impuls donat en els últims dies a la reforma del delicte de sedició, ha assegurat que havia estès la mà a Sánchez per «aprofundir en la independència del poder judicial i despolititzar la justícia, però la resposta sempre va oscil·lar entre el silenci i l’insult».

Feijóo ha tornat a criticar al president del Govern «no tenir límits a l’hora de negociar la seva supervivència a la Moncloa» al fer «cessions inacceptables mercadejant» amb la rebaixa del delicte de sedició per comptar amb els vots d’ERC. «Sánchez prefereix pactar i governar amb el radicalisme i l’independentisme que amb el constitucionalisme. Ho va demostrar quan va confirmar la seva intenció d’adaptar el Codi Penal a exigències dels seus socis», ha criticat.

Notícies relacionades

El polític ha insistit que l’anunci de Sánchez de reformar el delicte de sedició «va confirmar que estava mentint durant la negociació del CGPJ». «No és possible mentir a tothom tota l'estona, això no és possible i per això iniciem converses amb el Govern, amb el convenciment del fet que necessitem enfortir la nostra institucions. I les vam suspendre quan vam tenir la constància que el Govern volia debilitar les nostres institucions», ha dit.

«El president té dos camins: defensar l’Estat amb totes les seves conseqüències o entregar-li als que no fa tant es van sublevar contra l’Estat i que diguin ells el que és delicte a Espanya i el que no», ha indicat Feijóo, qui ha assegurat que en el primer camí «sempre ens trobarà i en el segon, «també, però davant» per a «defensar la igualtat de tots els ciutadans d’Espanya i dir a tothom que Espanya és una democràcia consolidada i que el Codi Penal no es pacta amb els que delinqueixen».